image_pdfimage_print

L’àrea de musculació de l’Esportiu Claror Marítim, a tocar de l’Hospital del Mar, és ara la zona de descans del personal sanitari que tracta els malalts de Covid-19. El pavelló del poliesportiu ha esdevingut un hospital de campanya. Comunica amb l’hospital a través d’un pàrquing i d’un conjunt de túnels de lona d’obra i carpes. El pavelló té capacitat per a 72 pacients, tot i que funciona a mig gas. Amb tot, el moll de l’os de la crisi sanitària, on hi ha els pacients més greus, és a l’UCI de l’hospital. Des de l’inici de la crisi, hi han passat uns 150 afectats pel coronavirus, amb estades de 15 a 20 dies de mitjana. Per fer front a la situació, metges i infermers fan torns de 12 hores, quatre o cinc dies a la setmana. Els malalts de Covid-19 són durant aquestes setmanes un 80% del total de pacients crítics, tot i que aquesta xifra ha minvat lleugerament els últims dies.

Imatges preses el dimecres 22 d’abril de 2020.