image_pdfimage_print

A la roda de premsa d’ahir al migdia es va informar de dues notícies significatives relatives a la pandèmia: la decisió de deixar o no sortir als nens al carrer d’aquí uns 10 dies i el repartiment de mascaretes a la població a partir del dilluns dia 20.

Pel que fa a la decisió de deixar sortir els nens al carrer ja abans de prendre-la està provocant dubtes i crítiques. Des de diversos mitjans s’està fent ressò de la crítica al Govern català pel fet de proposar aquesta sortida quan fa deu dies s’oposava a la fi del confinament total que es decretà des del govern central. Tanmateix, convé ressaltar que aquesta crítica oblida l’obvietat que entre les dues propostes hi ha una diferència de 15 o 20 dies, superior a un període de quarantena per al Covid-19.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va anunciar que pel que fa al pla de protecció als col·lectius vulnerables “des de fa setmanes es treballa en com es pot preveure una possible sortida dels infants al carrer després de diverses setmanes confinats a casa seva”. En aquest sentit, Buch va explicar que “en la reunió del comitè tècnic del Procicat es tractarà aquesta possible sortida limitada en el temps i per franges horàries, sempre amb els objectius de vetllar per la seva salut psicològica i emocional”. Buch va dir però que “s’establiran tres condicions indispensables: l’ús de mascaretes, la higiene permanent i el manteniment de la distància de seguretat”.

Publicitat
Publicitat

La consellera de Salut, Alba Vergés, també va detallar que els departaments d’Interior i Treball, Afers Socials i Famílies treballen conjuntament amb Salut perquè els menors de 18 anys puguin sortir al carrer d’aquí a uns 10 dies, si no hi ha cap rebrot. Vergés va explicar que seria “una sortida limitada en el temps i per franges horàries” i va afegir que s’haurà de fer de forma “controlada, segura, esglaonada i supervisada per adults en els menors”.

La titular de Salut va ressaltar que “hem de cuidar la salut emocional dels infants” i va informar que podran sortir tots els nens mantenint “la distància mínima de seguretat” amb les persones del carrerA més, va avançar, que amb el comitè tècnic del PROCICAT analitzaran els informes de l’evolució i el comportament de l’epidèmia per veure si s’està en disposició de poder aplicar aquest pla a finals de la setmana que ve.

Així mateix, Vergés va confirmar que dilluns vinent es podran començar a recollir mascaretes a les més de 3.000 oficines de farmàcia que hi ha a Catalunya. No obstant això, va fer una crida perquè dilluns només passin a recollir-les sols aquelles persones l’ús de les quals sigui més prioritari. “No volem una sortida massiva de persones cap a les farmàcies: hi haurà mascaretes i temps per a tothom”, va dir la titular de Salut abans de concretar que seran mascaretes quirúrgiques, reutilitzables durant alguns dies en funció de la intensitat del seu ús i que caldria substituir quan s’hagin fet malbé, embrutant-se, esquitxant-se o trencant-se les gomes que la subjecten, per exemple.

1 COMENTARI

  1. Que no ens prenguin per babaus. Aquests que volen fer sortir els nens, és perquè realment amb l’excusa dels nens volen surtir ells com pares. És el mateix que els propietaris dels gossos. I què passa amb els que no tenim ni gos ni nens? O sigui que si un matrimoni té 5 fills algun dels pares pot sortir 5 vegades, un per cada fill? Doncs això també és injust.

Comments are closed.