President Torra: “Cal confinar tot Catalunya”

El cap de l’Executiu ha comparegut aquest vespre per anunciar que “ha arribat l’hora de prendre decisions complicades però necessàries” i ha posat en relleu que ha demanat al govern espanyol que “aturi les entrades i sortides del país a través de ports, aeroports i transport ferroviari” “Ens hem d’anticipar a una evolució massa ràpida de la malaltia al nostre país”, ha manifestat

image_pdfimage_print

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest vespre que ha arribat l’hora de prendre “decisions complicades però necessàries” per contenir la pandèmia del coronavirus perquè l’evolució dels contagis “és massa ràpida” i “ens exigeix ser més dràstics”. En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha fet pública la decisió que les mesures de confinament que es van prendre ahir als municipis de la Conca d’Òdena, amb Igualada al capdavant, s’han d’estendre “a tot Catalunya”. “Es tracta de restringir la mobilitat d’entrades i sortides al país, creiem que cal fer un pas endavant amb un confinament solidari per autoprotegir-se i a la vegada protegir els dels nostres voltants”, ha explicat el president Torra, que ha exposat que ha sol·licitat al govern espanyol que “acompanyi el confinament amb l’aturada de les entrades i sortides del país a través de ports, aeroports i transport ferroviari”. És qui ostenta les competències en aquestes infraestructures”, ha precisat.

El cap del Govern ha fet aquestes declaracions en una compareixença des del Palau de la Generalitat, on també ha concretat que espera la resposta de l’executiu espanyol “per poder posar en marxa el confinament sencer del país el més aviat possible”. El cap de l’Executiu ha fet una crida a tots els ciutadans “joves, grans, petits i vells, a que evitin fer cap viatge, cap activitat que no sigui absolutament imprescindible” i també ha agraït a tota la ciutadania “l’esforç que està fent, la seva comprensió i la seva enorme solidaritat”. A més, també ha lloat la “feina incansable i generosa” dels cossos de seguretat, emergències i personal sanitari. “Sou un orgull per a tots”, ha manifestat.

Durant la seva compareixença el cap de l’Executiu ha explicat que aquesta tarda ha parlat telefònicament amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i els dos han acordat “posposar” la mesa de negociació entre els dos executiu perquè era la “decisió raonable”.

Publicitat
Publicitat

3 COMENTARIS

  1. En president Torra, davant la i inoperància de l’Estat, la no confinacio de Madrid, i la recentralització, hauria d’acordar una acció conjunta de protecció amb el País Valencià i Les Illes, ni que sigui simbòlica (els símbols marquen el camí).

Comments are closed.