Visita a l'Agència de Ciberseguretat
image_pdfimage_print

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ja està operativa des del passat 1 de gener. L’organisme, adscrit al Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, és el servei de ciberseguretat públic encarregat de protegir la ciutadania, les empreses i les institucions del país. La seva creació va ser aprovada pel Parlament per àmplia majoria el juliol de 2017.

L’Agència és un projecte que s’ha pogut posar en marxa dos anys després que la llei per crear-la fos recorreguda davant el Tribunal Constitucional. Les funcions principals de l’Agència són la prevenció, detecció i resposta davant de les creixents ciberamenaces i riscos de l’ecosistema digital, desplegant estratègies d’assessorament, planificació, gestió, coordinació i supervisió de la ciberseguretat en l’àmbit de la Generalitat i del seu sector públic, tot afegint una col·laboració directa amb els ens locals dels país.

Per altra banda, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha obert la porta a presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra el decret llei digital de Pedro Sánchez, una vegada obtingut l’informe del Consell de Garanties Estatutàries, el qual assenyala que és un decret “clarament inconstitucional en diferents àmbits, tant en la forma com en l’articulat”, ha apuntat Puigneró.

Publicitat
Publicitat