Europa a la cruïlla

image_pdfimage_print

Aquests dies Espanya obliga la Unió Europea a orientar-se i decidir-se en tres qüestions elementals:

— a favor o en contra dels drets humans

— a favor o en contra de l’estat de dret

Publicitat

— a favor o en contra de la democràcia.

Si la Unió Europea, en aquesta qüestió catalana primordial, pren la decisió falsa, es disgregarà. Una construcció política que es pronunciï contra la democràcia, l’estat de dret i els drets humans, la gent a Europa la menysprearà i s’hi girarà d’esquena.

El Dr. Oriol Junqueras és diputat electe del Parlament Europeu. La seva elecció va ser publicada al BOE. Malgrat la seva immunitat, va seguir empresonat a Espanya i mesos més tard va ser condemnat en primera i única instància a una llarga condemna de presó (per haver fet ús dels seus drets fonamentals i humans!). El TJUE, en canvi, va dictaminar el 19 de desembre del 2019 que Oriol Junqueras és diputat electe del Parlament Europeu i gaudeix d’immunitat.

https://www.bbc.com/news/world-europe-50808766

Malgrat això, Espanya manté el diputat europeu Oriol Junqueras a la presó i li impedeix de prendre part a les sessions del Parlament Europeu i de fer la seva feina com a diputat. En contra de la decisió clara i contundent del TJUE i d’una demanda igualment clara del president del Parlament Europeu, David Sassoli, la Junta Electoral espanyola es permet de denegar-li a l’eurodiputat català el dret electoral passiu perquè després de la seva elecció, el 14 d’octubre del 2019 va ser condemnat  pel Tribunal Suprem a una pena de 13 anys de presó (en primera i única instància, no es dirà prou que tal vulneració dels drets humans és possible en el sistema de la injusta justícia espanyola).

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/statement-by-david-sassoli-ep-president-on-the-court-of-justice-decision-on-oriol-junqueras-case_I182542-V_v

Això no poden tolerar-ho ni el Parlament Europeu ni la Unió Europea! Fins ara eren els catalans, els bascos i els gallecs els que havien de patir sota la postdemocràtica monarquia espanyola, però ara Espanya es posa a sacsejar les bases fonamentals de la Unió Europea. Quant de temps vols encara callar i mirar cap a una altra banda, Europa?

Quim Torra és president electe de la Generalitat de Catalunya. Fa poc va ser condemnat perquè havia fet ús dels seus drets fonamentals que li garanteix la Constitució espanyola i dels drets humans que li garanteixen els Pactes de Drets Humans de l’ONU. Tot i que la sentència contra ell encara no és ferma, la JEC espanyola, que està aparentment en mans de la dreta, ha dictaminat ara que, com a conseqüència ha de perdre immediatament la condició de diputat i, per tant, el lloc al govern que pressuposa la condició de diputat.

https://www.spiegel.de/politik/ausland/katalonien-quim-torra-als-regionalpraesident-abgesetzt-a-1303604.html

https://www.sueddeutsche.de/politik/katalonien-katalonienkonflikt-torra-spanien-junqueras-1.4745299

És evident que per part dels simpatitzants i membres del postfeixista Partit Popular, del partit Ciudadanos, que no és de cap manera liberal i sí en molta part prefeixista, i del partit predominantment neofeixista Vox, es procura per tots els mitjans que la situació encara s’agreugi més i provoqui violència per tenir un pretext per tornar a aplicar il·legalment l’article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya. Si hom escolta els discursos dels funcionaris de Vox, té la impressió que volen provocar enmig d’Europa situacions com la de Palestina, i assimilar per la força el poble català a Espanya. En les darreres dècades, Espanya ja va forçar la immigració a Catalunya i el rapte de nens catalans després de néixer per fer-los créixer en famílies de parla castellana. Així es va aconseguir (no sols amb fills de catalans i bascos) que a Catalunya —especialment a Barcelona i Tarragona— hi hagi una gran part de població que ve d’immigrants de parla castellana.

https://www.sueddeutsche.de/panorama/franco-diktatur-adoption-geraubte-babys-1.4523885

https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/entfuehrungen-unter-franco-die-gestohlenen-kinder-16282164.html

Igual que el partit Ciudadanos, Vox vol exterminar la llengua, la cultura, la literatura i els costums del poble català per ser presumptament inferiors i assimilar per la força el poble català a Espanya. Per aquest fi els és bo qualsevol mitjà, com la correcció d’un resultat electoral democràtic amb una decisió de la JEC jurídicament dubtosa. Europa, quant de temps vols encara callar i mirar cap a una altra banda?

El president català Carles Puigdemont i el ministre Comin, destituïts per Espanya en una mena de cop d’estat, també són eurodiputats electes i des del 6 de gener del 2020 tenen l’acreditació corresponent i gaudeixen de la mateixa immunitat que Oriol Junqueras.

https://www.ccma.cat/324/puigdemont-i-comin-ja-tenen-les-acreditacions-definitives-com-a-eurodiputats/noticia/2977371/

https://www.euronews.com/2020/01/02/carles-puigdemont-belgian-judge-suspends-arrest-warrant-for-catalan-leader

Amb quin dret Espanya els deixa perseguir amb unes ordres de detenció nacional i europea? Com pot gosar Espanya de dificultar el treball del Parlament Europeu i potser provocar la nul·litat de les decisions del ple del Parlament? Europa, quant de temps vols encara callar i mirar cap a una altra banda?

Qui creu en la universalitat dels drets humans, qui prefereix la democràcia com a forma d’estat, i qui pledeja per un estat de dret que funcioni no pot evitar de solidaritzar-se amb el poble català i amb els seus polítics injustament perseguits per Espanya en contra dels drets humans i de donar suport al dret humà d’autodeterminació del poble català! Si la Unió Europea es decideix pels drets humans, l’estat de dret i la democràcia, podrà existir encara molt de temps. Si, en canvi, es decanta de  part de la injustícia espanyola i segueix donant suport als polítics, fiscals, jutges i policies espanyols en els seus presumptes crims contra el dret espanyol i internacional i contra la humanitat, perd tot dret a seguir existint. Mira-t’ho, Europa, trenca el teu silenci i parla!

P.D. del 6 de gener del 2020: Després que la JEC espanyola declarés el 3 de gener de 2020, que Espanya, contra tot dret, denega a Junqueras el seu mandat com a eurodiputat, el Parlament Europeu ha confirmat el 6 de gener de 2010 que Oriol Junqueras és diputat del Parlament Europeu i ha expressat la seva esperança que a la propera sessió del parlament el 13 de gener Junqueras hi pugui ser present igual que els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comin.

Tota vegada que els tres catalans van ser elegits el 2 de juliol de 2019 en representació de més de dos milions de ciutadans de la Unió Europea, però fins ara, amb la connivència del Parlament Europeu els ha estat prohibit de prendre part en les sessions d’aquest Parlament, tant en consultes com votacions, sorgeix la pregunta de fins a quin punt poden ser nul·les totes les votacions i decisions del Parlament Europeu en el període entre el 2 de juliol del 2019 i com a mínim fins al 12 de gener del 2020. La nul·litat hauria de ser determinada pels tribunals, després de la sol·licitud corresponent.

Publicat en alemany a change.org:
https://www.change.org/p/12429466/u/25561958

Traducció al català: Pere Grau i Rovira (Hamburg)