image_pdfimage_print

El Govern ha acordat emprendre accions judicials i extrajudicials davant l’Administració General de l’Estat, en relació amb l’informe sobre el procés independentista elaborat per la Secretaria d’Estat de l’Espanya Global, del Ministeri d’Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació, fet públic fa unes setmanes a traves dels mitjans de comunicació.

En concret l’Executiu ha autoritzat la interposició d’un requeriment previ a la via contenciosa contra la comunicació pública de l’informe sobre el procés independentista i també posarà els fets en coneixement de la Fiscalia per si poden ser constitutius d’alguna infracció penal.

L’informe “La realidad sobre el proceso independentista”, que es va fer públic als mitjans de comunicació el passat 14 d’agost, constituïa una guia adreçada als representants diplomàtics a l’exterior, però també va ser objecte de difusió entre corresponsals, periodistes i interlocutors internacionals, incloent-hi els mitjans de comunicació.

Publicitat
Publicitat

L’informe, a parer del Govern, no és merament descriptiu, sinó que inclou nombroses opinions subjectives sobre els fets de l’1 d’octubre, que perjudiquen la imatge de Catalunya i vulneren la presumpció d’innocència de les persones que es troben actualment enjudiciades i pendents de sentència per aquells fets.

El Govern considera que la comunicació pública d’aquest informe vulnera la directiva europea sobre la presumpció d’innocència i a més pot suposar una interferència en el poder judicial ja que criminalitza el moviment independentista a poques setmanes de la sentència del Tribunal Suprem.