image_pdfimage_print

Una representació transversal de la societat civil clamarà per l’absolució dels presos polítics processats al Tribunal Suprem. La demanda s’escenificarà en un acte el proper 11 de Setembre, al punt del migdia, a l’Espai Òmnium. És la principal novetat de la Festa per la Llibertat que, des de fa 19 edicions, organitza l’entitat en motiu de la Diada Nacional de Catalunya, al Passeig Lluís Companys de Barcelona. Per segon any consecutiu, la cita estarà marcada per l’absència del president de l’entitat, Jordi Cuixart, empresonat des del 16 d’octubre de 2017. A les portes d’una tardor en què es coneixerà la sentència del Judici a la Democràcia, Òmnium reivindica una de les demandes del 80% dels catalans amb una representació de les diferents sensibilitats socials i polítiques, sota el lema “Pels drets i les llibertats, absolució”.

Mishima, Buhos i Xiula seran els protagonistes musicals de la Festa per la Llibertat que cada any organitza Òmnium Cultural. La música arrencarà a les 11 h del matí amb l’animació infantil de Xiula, el grup que ha revolucionat el gènere de la música per a nens i nenes. A partir de dos quarts de set, després de la manifestació, els tradicionals concerts de la Diada organitzats per Òmnium agafen el relleu per reivindicar un any més la llibertat dels presos polítics i exiliats i evidenciar que la cultura és una de les eines més potents per denunciar la repressió i reivindicar drets i fonamentals, com el d’expressió i manifestació. Els concerts arrencaran amb una cercavila rumbera transfronterera, amb més de 70 músics d’arreu dels Països Catalans. El grup Rumba Gipsy Cat actuarà a l’escenari convidant diversos artistes. Mishima liderarà l’actuació central de la jornada i celebrarà vint anys damunt els escenaris. La nit la tancarà Buhos i el seu rock tropical. Els del Baix Penedès estan immersos en la gira del seu darrer disc, La gran festa, i posaran el punt final als concerts de la Diada amb èxits com ‘L’estiu és llibertat’ o ‘Volcans’.