image_pdfimage_print

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), adscrit a la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i format per la Generalitat i 135 ens locals, obre les inscripcions per als cursos de català de tardor tot el mes de setembre i fins a mitjan d’octubre. Com en el curs acadèmic 2018-2019, els cursos de català bàsic compten amb avantatges econòmics i ràtios més baixes d’alumnes per afavorir la incorporació i el seguiment de persones sense coneixements de català o amb poques habilitats comunicatives.

Els alumnes dels cursos de Bàsic 3 de català incorporen les pràctiques lingüístiques fora de l’aula sense el suport directe del docent. Aquest complement de l’aprenentatge es realitza en establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua per oferir una oportunitat de conversa en català en contextos reals. A banda de les pràctiques lingüístiques, el CPNL organitza un gran nombre d’activitats culturals dins i fora de l’aula que faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge i faciliten el coneixement de l’entorn i la cohesió social.

L’oferta acadèmica del CPNL també inclou l’adaptació de formació a mida adreçada a organitzacions i empreses per respondre a necessitats específiques, per facilitar la bona atenció als clients i consumidors i millorar les competències empresarials. L’oferta més vinculada al món professional s’orienta a millorar l’expressió oral i escrita, i també per practicar la resolució de dubtes lingüístics amb els recursos disponibles a la xarxa.

Publicitat
Publicitat

L’oferta de cursos generals de català —del nivell inicial al superior— s’ofereix presencialment, en línia, mitjançant el Parla.cat, i combinada, amb certificació oficial amb equivalència amb els certificats de la Direcció General de Política Lingüística, d’acord amb el Marc europeu comú de referència.

Mitjançant el cercador de cursos del web del Consorci, es poden localitzar les opcions d’aprenentatge per localitat, comarca, nivell i modalitat. Per a més informació i atenció personalitzada, es pot accedir als 22 centres de normalització lingüística en qualsevol dels 146 punts de servei de tota Catalunya. L’oferta de cursos vol donar resposta a les necessitats d’aprenentatge, tant de les persones que s’han establert fa poc a Catalunya que encara no coneixen la llengua, com de les que volen millorar-ne les habilitats comunicatives orals i escrites. L’objectiu és que tothom pugui relacionar-se en català en les situacions quotidianes i també millorar les opcions d’ocupabilitat.