Moment en que es cremen les citacions. Imatge de Samuel Martínez
image_pdfimage_print

Ahir dimarts, tres de les nou persones investigades per una protesta independentista l’1 de febrer a la presó de Lledoners, van ser requerides a recollir una citació judicial a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sabadell. A la sortida, van llegir un comunicat i van cremar públicament les citacions.

El comunicat que es va llegir en sortir dels jutjats:

“Som nou persones que tenim una causa oberta per protestar i manifestar-nos als voltants de la presó del Bages durant el trasllat dels presos polítics l’1 de febrer passat. L’acusació està muntada sobre un atestat redactat pels Mossos d’Esquadra ple de mentides i d’inconcrecions, i té darrera la Generalitat com a acusació particular.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Quan se’ns va obrir procés i se’ns va citar a declarar el 15 de maig passat, les encausades i el grup de suport vam decidir no anar-hi. Estem segures que podem exercir el nostre dret de manifestació, i que el nostre cas és purament un muntatge que prova de criminalitzar la mobilització popular al qual ens neguem a contribuir.

Se’ns ha tornat a citar a declarar el 9 de setembre als jutjats de Manresa. Provant d’entregar-nos aquestes notificacions. Mossos d’Esquadra ha iniciat un assetjamente brutal cap a nosaltres i les nostre famílies, sobretot amb trucades en què hem rebut amenaces que incloïen arrestos en condicions irregulars, i fins i tot advertiments fets a títol individual de qui feia la trucada, de conseqüències en cas de no recollir la citació personalment.

Conscients que ens volen atemorides i ens creuen soles, les encausades i el grup de suport hem decidit capgirar la situació i, sense por, escenificar de nou el nostre rebuig als comportaments dels Mossos d’Esquadra i a la globalitat de la nostra causa calant foc a aquestes citacions. Per molt que utilitzin mecanismes propis d’un estat repressos per provar d’intimidar-nos continuem convençudes de la manca de legitimitat de les acusacions que se’ns imputen, i com més brut juguen més es demostra que tot el procés només se sustenta sobre el poder de la por.”