image_pdfimage_print

Aquest proppassat dimarts, la Intersindical-CSC ha presentat catorze sol·licituds, adreçades a cadascuna de les Direccions de Serveis de cada Departament de l’Administració catalana i una adreçada a la senyora Pilar Sorribas, directora general de la Funció Pública per reclamar a la Generalitat de Catalunya que no obligui al personal públic a fer festa el 6 de desembre i d’aquesta manera celebrar i commemorar l’aniversari de la Constitución Española.

La Intersindical-CSC, que va esdevenir en les darreres eleccions sindicals la primera força en l’administració pública catalana, ha manifestat en nota de premsa que “considerem que el 6 de desembre és un festiu que commemora un text normatiu i unes institucions, en especial la Corona, el Poder Judicial, el Poder Legislatiu, el Poder Executiu, el Tribunal Constitucional o el Defensor del Pueblo que han actuat de manera continuada contra els drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.”

També afegeixen que “considerem que la majoria de la societat catalana ens hem manifestat en diverses ocasions contra aquesta norma i el que representa, en especial amb les consultes populars, el 9N o el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i que limita i nega la nostra llibertat d’expressió i nega l’existència del nostre poble.”

Publicitat
Publicitat

El comunicat acaba reclamant coherència al Govern de la Generalitat pel que fa la seva acció política i demana que en la “seva voluntat de ser i construir la República Catalana permeti que el personal públic, que ho desitgi, no hagi de commemorar la Constitució Espanyola i per tant no ha d’obligar al personal públic a treballar el proper 6 de desembre.”  Així doncs, la Intersindical-CSC demana que es respectin els drets de tot el personal de la Generalitat de Catalunya, tant d’aquells que volen commemorar la Constitució com els que no ho volen fer.