El Cor Jove dels Països Catalans a Sant Pere de Prada, l'agost de 2018. Francesc Valldecabres al centre de la fila superior.
El Cor Jove dels Països Catalans a Sant Pere de Prada, l'agost de 2018. Francesc Valldecabres al centre de la fila superior.
image_pdfimage_print

El Cor Jove dels Països Catalans (CJPC) va néixer a Mallorca l’any 2009 sota l’impuls de l’entitat Forum Musicae com a part del projecte de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC).

Es creà amb el recolzament dels representants dels moviments corals de l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, La Franja d’Aragó i les Illes Balears, els quals, reunits a Palma el 6 de juny de 2009, decideixen reforçar-ne la seva fundació, amb l’objectiu de recuperar i difondre el patrimoni musical de tot l’àmbit cultural català i amb la llengua com a vincle d’unió, per tal de ser una plataforma enriquidora d’encontre i d’intercanvi entre cantaires de diferents àmbits de la mateixa cultura al mateix temps que ser-ne un ambaixador cultural.

El cor va tenir una primera etapa sota la direcció d’Esteve Nabona (2009-2014) que va crear una plantilla estable amb el nom de Cor dels Països Catalans (CPC), sota la direcció del director valencià Francesc Valldecabres juntament  amb el director Carles Gumí en l’apartat de recerca de patrimoni.

Publicitat
Publicitat

El repertori es centra en la música del segle XVIII amb acompanyament instrumental i els seus components reben una formació destinada a aconseguir un nivell de qualitat que permeti dur una activitat concertística de prestigi.

El desé aniversari es celebrarà amb un concert el 22 d’agost a Prada de Conflent, Catalunya Nord. Magda Gonzalez i Crespí, presidenta de Forum Musicae manifesta “la voluntat i l’esperança de tenir una formació definitivament estable, amb cantaires amb experiència coral que tenguin aquest plus d’il·lusió i compromís amb el que significa aquest projecte, el patrimoni, la difusió i l’espai cultural comú que compartim i no simplement pel fet de cantar ja que cors n’hi ha molts i que ho fan molt bé”.

Es per això que en els propers dies s’obren proves d’accés al cor. El proper dissabte, 6 de juliol es celebraran les proves de selecció al País Valencià a les 11 a la Societat Coral El Micalet i el diumenge 7 a Barcelona a l’Ateneu Barcelonès. Els interessats poden contactar a forum@forum-musicae.cat.