image_pdfimage_print

Gran expectació aquest dimarts al club de debat The Oxford Union per escoltar el MH President i cap del Consell per la República, Carles Puigdemont, que ha defensat el dret a autodeterminar-se i ha definit la situació de Catalunya com “una revolució democràtica”. El President Puigdemont, com a convidat d’honor d’Oxford, ha omplert la sala que s’ha quedat petita per sentir-lo explicar el dret de Catalunya a esdevenir una república independent.

Puigdemont ha destacat que “parlaré sobre el conflicte polític a Catalunya perquè, lluny de ser simplement un tema “intern”, el considero un tema europeu de gran importància. La resolució d’aquest tema és precisament una qüestió que tracta de la democràcia europea”. També ha afegit que “la nostra victòria és el fet que no hem lliurat absolutament res. En realitat, el que hem vist a Catalunya és una revolució democràtica”. I ha recordat que el conflicte ja ve de molt lluny quan “des del segle XVIII, el Parlament britànic va discutir el que van denominar el “cas dels catalans”, un terme que es referia a la situació de Catalunya”.

El MHP Puigdemont afronta unes setmanes d’alta intensitat amb la seva victòria esclatant en les eleccions europees i la resolució final del seu nomenament com a eurodiputat que dependrà dels tribunals espanyols i europeus.

Publicitat
Publicitat