image_pdfimage_print

El moviment Primàries, amb més de 50.000 vots i 50 regidors, ja posa l’objectiu polític en les elecions nacionals, com a via per a la regeneració democràtica i la plena efectivitat del resultat del referèndum d’autodeterminació celebrat el primer d’octubre de 2017.després de constatar que aquesta iniciativa de base popular i d’apoderament ciutadà ha tingut molt bona acollida a la societat catalana.

El moviment Primàries, majoritàriament, està representat, mirant els llocs on ha obtingut representació, en aquells municipis que per la seva mesura humana no requereix trencar el sostre de vidre dels mitjans de comunicació i permeten interpel·lar en persona directament al votant. És en les grans ciutats que el moviment Primàries ha tingut dificultats d’arribar a l’electorat pel buit secundat des dels mitjans de comunicació, imposat per la cobertura informativa de la Junta Electoral espanyola, tal com a succeït, per exemple, a Barcelona, en aquesta primera volta, en el que Jordi Graupera a qualificat “de manca de visibilitat”.

Els més de 50.000 vots obtinguts i un global de 50 regidors i regidores, segons han manifestat, obliguen als milers de voluntaris i de persones implicades a treballar perquè hi hagi una majoria, en les properes eleccions al Parlament, que aixequi la suspensió de la declaració de la independència.

“El 3 d’octubre les institucions no hi eren” manifesten des de Primàries Catalunya, i per això s’han unit moltes diverses voluntats per defensar el mandat de l’1-O des del carrer i les institucions. En aquest sentit, ben aviat, Primàries Catalunya exposarà públicament la via política a seguir durant els propers mesos i fer-se més i més visible.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Els consistoris que tindran representació de Primàries Catalunya són: Alcoletge, Canet de Mar, Centelles, Cercs, El Vendrell, Escornalbou, Gelida, Granollers,
Guissona, Maçanet de la Selva, Montornès del Vallès, Palau Solità i Plegamans, Rasquera, Rosselló de Segrià, Sant Feliu de Pallerols, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Pere Pescador, Sant Vicenç de Montalt, Sils i Torà.