image_pdfimage_print

L‘Assemblea Nacional Catalana té pendent de revisar i actualitzar el seu full de ruta #capalaindependència. Aquesta tasca té previst realitzar-la durant la propera assemblea general del dia 5 de maig a Tarragona. Milers de socis seran convocats amb un dens ordre del dia , i entre els seus punts hi destaca, especialment, el de com implementar, de forma unilateral, el mandat democràtic del primer d’octubre de 2017.

Tot plegat, en base a un diagnòstic brillant de la situació actual,  tenint en compte que el Govern de la Generalitat ha decidit no reconèixer a ell mateix com a Govern de la República, ni durant la declaració d’independència, ni després de les eleccions del 21 de desembre de 2017 ni a l’exili a la capital d’Europa.

La preocupació de l’ANC passa, per tant, per fer tot el possible per mantenir la unitat i la confiança dels catalans en base a una estratègia comuna dels principals actors nacionals i al principi de no violència com a màxima de treball.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Per fer-ho possible, sense entrar en detalls, segons l’esborrany presentat a tots els seus socis per ésser discutit de forma oberta entre tots, hi ha els següents.

En primer lloc, el tema recurrent del lideratge o qui del poble català pot exercir la funció de comandament nacional que permeti una evolució cap a l’èxit. O si és un conjunt d’actors de forma coordinada o bé encara no ha sorgit aquesta persona, institució o consell. El document de treball, tot i ésser un tema central, no hi aprofundeix ni ofereix propostes.

També, planteja la qüestió de l’extensió territorial, en el que alguns han anomenat control del territori, com si aquest es pogués controlar o limitar d’alguna manera. En aquest àmbit si que es recalca, amb un punt d’autocrítica, que “les Assemblees de Base han de rebre constantment línies d’acció estratègica de part del Secretariat Nacional , amb explicació clara del seu objectiu i de les eines de desplegament tàctic”.

Finalment, i de forma molt decidida, l’ANC planteja dins dels seus objectius estratègics una visió pel Govern, el Parlament, el Consell per la República i tota la societat civil. Ni més ni menys que quatre àmbits en els quals, obertament, ja diu que vol tenir una influència directa o indirecta, en base, estrictament, al que com a grup de pressió o centre d’influència estigui al seu abast.

Del Govern esperen que els Mossos no ajudin en la criminalització del moviment independentista tot ignorant que són policia judicial i segueixen instruccions de la judicatura normalment, del Parlament es vol que separi la condemna en la regressió del drets fonamentals del necessari impuls cap a la independència tenint en compte que hi ha una majoria de diputats independentista per fer-ho que roman passiva, sobre el Consell per la República es busca un desenvolupament interior molt complex en forma de Consell Locals de la República, i finalment, de cara a la societat civil, l’ANC està disposada a deixar en evidència, “sense embuts” tot aquell que s’oposi a una unitat d’acció per implementar el resultat democràtic sorgit del referèndum d’autodeterminació.

El full de ruta és el document que deixa per escrit com fer possible, a curt termini, l’objectiu fundacional de l’entitat: la constitució d’un nou estat en forma de república per a Catalunya.