image_pdfimage_print

El Govern manté el llaç groc al Palau de la Generalitat, per ara. Després de la reunió del Consell executiu d’aquest dimarts, la portaveu Elsa Artadi ha informat de la decisió de mantenir els llaços per part del president de la Generalitat, Quim Torra.

Malgrat això, el president Torra ha demanat al Síndic de Greuges un informe que s’ha compromès a acatar. La Junta Electoral ha amenaçat d’enviar-ho a la Fiscalia o ordenar que actuïn els Mossos d’Esquadra. Es podria acusar el president per un delicte de desobediència que en cas de confirmar-se comportaria la inhabilitació per a exercir en càrrecs públics.

Aquest mateix dimarts, centenars de persones s’han concentrat a la plaça Sant Jaume en resposta a la convocatòria de l’ANC i han mostrat el seu suport a la presència dels símbols en favor dels presos polítics a Palau.

Publicitat
Publicitat

En algunes conselleries i departaments però, han començat a retirar els llaços i altra simbologia per complir les ordres de la JEC.