image_pdfimage_print

L’Assemblea Nacional Catalana s’adhereix a la manifestació en contra el feixisme que ha convocat Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) aquest dissabte a la tarda.

La manifestació s’emmarca dins el Dia Internacional contra el Racisme, i és una més de les 70 que es fan arreu del món durant la setmana del 16 al 23 de març amb motiu d’aquesta efemèride. La de Barcelona sortirà dels Jardinets de Gràcia, a les 17 h, i baixarà pel passeig de Gràcia fins a la cruïlla amb Gran Via, on hi haurà els parlaments i alguna actuació musical.

El lema internacional és Per un món sense racisme ni feixisme. Com ha explicat David Karvala, un dels portaveus del moviment, “hi ha massa motius per manifestar-se aquest dissabte”, i ha citat casos de racisme com la prohibició de votar a les persones immigrades, l’existència dels CIE (Centre d’Internament per a Estrangers), les agressions als centres de menors, o la repressió i multes que pateixen els manters. “Aquest dissabte és un d’aquells moments en què toca sortir massivament contra l’extrema dreta i tot el que representa”, ha afegit. I és que per Karvala, Barcelona és “la punta de llança” contra l’extrema dreta.

Publicitat
Publicitat

Des del moviment es vol posar èmfasi en l’augment de l’extrema dreta i el que això suposa: misogínia, islamofòbia, antisemitisme, romafòbia (antigitanisme), masclisme, LGTBIfòbia, … I per aquest motiu, volen omplir la manifestació de dissabte, per denunciar i dir no al racisme institucional. Així mateix, volen dir prou al feixisme, i també que no es criminalitzi l’antifeixisme; evitar cap pas enrere en la igualtat, i apostar fermament per la convivència en la diversitat i per un món sense racisme.

Les entitats que ho vulguin poden adherir-se al web de la UCFR. Ara per ara ja hi ha més de 195 entitats que ho han fet.