Jordi Monrós
Jordi Monrós
image_pdfimage_print

Pels qui no et coneguin, et pots presentar?
Sóc el Jordi Monrós Ibáñez. I ja fa 53 anys que vaig néixer a l’Hospitalet. Sóc casat i pare de dues filles, la Maria i l’Emma.

La meva vida sempre ha estat lligada a l’Hospitalet: vaig créixer darrera del taulell de la botiga de fotografia que té la meva família al c. Roselles, vaig estudiar al col·legi Tecla Sala, tinc l’assessoria a pocs metres de la botiga familiar i visc al Centre.
Sóc Diplomat en Relacionals Laborals (Graduat Social) i també Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals. Fa més de 29 anys que treballo com assessor jurídic laboral, professió que m’ha permès conèixer, de molt a prop, les necessitats i la realitat de les persones en situació d’atur, treballadors i empresaris. A més, també sóc mediador, conciliador del Tribunal Laboral de Catalunya.

Tot i que el meu pare no deixava de dir-me que “no em fiqués en política”, les ganes de treballar per la meva ciutat i el meus país, junt amb la ferma convicció de la necessitat de lluitar per defensar els nostres drets (com a hospitalencs i com a catalans), em van empènyer a formar part del batec polític de la ciutat (vaig ser membre fundador de la CAL l’Hospitalet, soci del Centre Catòlic, ANC i ÒMNIUM i al 2011 vaig ser regidor a l’Ajuntament de l’Hospitalet i, des del 2015, sóc portaveu pel grup del PDeCAT- Junts per l’Hospitalet).

Publicitat

Per què participes a les primàries?
Presentar-me de candidat a alcaldable per la llista de Primàries l’Hospitalet ha estat una decisió molt meditada i molt debatuda perquè, per mi, no ha estat gens fàcil fer el pas de presentar-me al marge d’unes sigles en les que sempre m’he sentit representat.

He pres aquesta decisió perquè estic convençut que ara és el moment de la unitat, de fer pinya, i aconseguir la major i millor representació republicana i independentista a l’Hospitalet.

Com creus que es pot treballar per la independència des dels municipis?
Fer ciutat és fer República: hem de fer gran l’Hospitalet perquè sigui una peça clau de la República. Cal fer de l’Hospitalet, la primera ciutat de Catalunya, perquè Barcelona n’és la capital.

Quins són els eixos principals de la teva candidatura?
Per aconseguir-ho, cal que, entre tots, regenerarem la nostra ciutat democràticament, econòmicament i socialment.

Regeneració democràtica per permetre que els drets i interessos independentistes i republicans tinguin la major representació possible al consistori. A la vegada, cal apostar per la participació ciutadana real. La gent té molt a dir i el deure dels seus representants polítics és escoltar i actuar en conseqüència. Cal fer pressupostos participatius i garantir que tothom pugui participar als Consells de Districte així com qualsevol altre procés participatiu.

Regeneració econòmica: és necessari activar els barris. Reactivar i potenciar les activitats econòmiques, tornar a aixecar persianes, posar en valor el comerç de proximitat. L’Hospitalet, si vol ser la primera ciutat de Catalunya, ha de tenir projectes innovadors i engrescadors. Però per tota la ciutat i no només per les zones escollides.

S’ha de garantir la gestió eficient i transparent dels recursos públics. Cal posar fi als pressupostos foscos i opacs que no permeten saber com i en què es gasten els diners públics.

Regeneració social: cal governar la ciutat pensant en les persones i fer que l’Hospitalet tingui un IBI equilibrat. L’Hospitalet és una ciutat de gent treballadora però amb un IBI de ciutat de rics.

Volem un l’Hospitalet per les persones. Amable, accessible, verd, interconnectat i viu. Un l’Hospitalet transparent i dinàmic. Un l’Hospitalet on tothom tingui l’oportunitat de viure a gust.

Cal fer pedagogia del civisme i una gestió eficient dels recursos que destinem a la neteja. No és un problema de la quantitat de recursos que es destinen a netejar, és un problema de la qualitat i eficàcia d’aquests.

Cal cuidar els nostres carrers, facilitar l’aparcament i conservar i incrementar l’arbrat. Uns carrers ordenats, ben il·luminats i nets facilitaran que els hospitalencs incrementem la nostra sensació de seguretat i la nostra qualitat de vida.

1 COMENTARI

Comments are closed.