Teresa Forcades
Teresa Forcades
image_pdfimage_print

En carta enviada als associats, la Coordinadora de Procés Constituent convoca pel dissabte 15 de desembre del 2018 al matí, a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès, una Assemblea General Extraordinària (AGE), on es comenta que hi serà present Arcadi Oliveres, un dels seus fundadors, encara que no en diu res de si hi serà present Teresa Forcades, l’altra fundadora d’aquesta entitat que aquest 2018 ha fet cinc anys d’existència.

El motiu de convocar aquesta assemblea extraordinària ve donat perquè Arcadi Oliveres i Teresa Forcades anuncien el seu final com a membres de Procés Constituent i com a càrrecs actius de president i de tresorera, respectivament.

El document enviat als associats fa esment que és un moment per replantejar la situació del moviment i valorar la necessitat de continuació o no.

Publicitat
Publicitat

Així, des de la Coordinadora, s’adjunten dos documents per sospesar les dues opcions a seguir, que es votaran en l’AGE.

El document de continuïtat no prioritza l’àmbit nacional i la proposta passa per unificar electoralment les esquerres transformadores. En aquest sentit, el document constata que després de cinc anys sense cap resultat, “hem de concloure que ara cal potenciar unitat a nivell municipal i de moviments socials i polítics que lluiten junts contra el capitalisme i el Règim del 78.”

Igualment, el document advoca per “activar la base de dades d’adhesions al Manifest dels 47.000, fins ara molt desaprofitat. Aquesta base de dades ha de ser, no només una via d’informació, sinó també de consulta, tot demanant l’opinió de les persones afiliades sobre les qüestions d’actualitat que vagin sorgint.”

Respecte al document de dissolució, aquest afirma que “els objectius de la confluència política de les forces d’esquerra rupturistes no es poden dur a terme en aquesta situació política de repressió, a l’espera del judici als presos polítics i de la política de blocs al Parlament.”

A més, fa una valoració de la feina feta fins ara, en el sentit que “la manca de comissions de treball, de comissions tècniques i una coordinadora afeblida no permet dur a terme els objectius del moviment ni tampoc complir amb els compromisos presos a l’assemblea de l’abril del 2018.”

En aquest sentit el document de dissolució fa esment que, en cas de ser aprovat, es crearia una comissió per dur la baixa de tots els actius de Procés Constituent, encara que no fa esment al futur de la pròpia marca Procés Constituent.