La riera d'Arenys de Munt plena de gent el dia de la consulta popular sobre la independència | Xavier Salbanyà
La riera d'Arenys de Munt plena de gent el dia de la consulta popular sobre la independència | Xavier Salbanyà
image_pdfimage_print

La CUP d’Arenys de Munt considera que l’independentisme ha d’aprofitar el gran potencial del moviment popular en defensa del dret a l’autodeterminació i totes les oportunitats que es tinguin per plantar cara a la situació de precarietat a la qual els límits autonòmics i a tot allò que representa el règim del 78 –una monarquia corrupta, una oligarquia centralista i negadora de drets i una maquinària repressiva venjativa i disposada a tot per defensar, per sobre de tot, i en contra de tot, la unitat del Regne d’Espanya– condemnen al poble català.

En aquest sentit, la CUP d’Arenys de Munt en un comunicat emès aquest dilluns ha volgut destacar l’èxit popular del primer d’octubre i les vagues generals posteriors, que van representar indubtablement l’exercici de sobirania i de desobediència popular i institucional més massiu i col·lectiu que s’ha produït al sud d’Europa. Remarquen que això fou possible gràcies a un gran i divers ventall d’actors polítics, socials i ciutadans que defensen que hem de ser la gent els que decidim el model de societat en la qual volem viure i és amb aquesta gent amb qui volem seguir treballant i teixint aliances.

La formació rupturista considera que el moviment social que representa més clarament aquest nou model de societat està implicat amb les Primàries a Arenys de Munt per aconseguir una llista municipal oberta, transversal i única per materialitzar la República Catalana. Les primàries obertes a la ciutadania són un projecte d’àmbit nacional impulsat per Primàries Catalunya, una plataforma conformada per l’Assemblea Nacional Catalana, Primàries per la República i Primàries Barcelona.

Publicitat
Publicitat

En el comunicat destaquen que “només de la mà d’un poble conscient, sobirà, organitzat i amb una acció política que comenci al carrer i arribi a les institucions, i no a la inversa, podrem trencar amb Espanya i avançar cap a la independència”. Aposten per superar la desorientació, el partidisme, les picabaralles i la desunió que s’han vist entre ERC, el PDeCAT i la CUP a escala nacional. Segons la CUP d’Arenys de Munt “l’única forma democràtica d’aconseguir que els partits del 155 (Socialistes, PP i C’s) quedin relegats a una minoria irrellevant contra Catalunya i els catalans, és que tots treballem conjuntament en una llista unitària i oberta a tota la ciutadania que aglutini tots els vots independentistes i republicans de l’1-O, del 21D o, fins i tot, del 9N”.

És per això que el partit independentista ha decidit que la seva proposta de treball a Arenys de Munt ha de prioritzar el treball dels veïns per transformar les institucions, així com hem de donar suport a les lluites socials i ciutadanes que es produeixen al nostre poble. I creuen que la millor eina en aquest moment és el projecte impulsat per Primàries Catalunya.

 

181201 NOTA DE PREMSA - MUNICIPALS 2019