image_pdfimage_print

Aquest dimarts 4 de novembre, a les 00 h, Josep Rull i Joaquim Forn se sumaran a la vaga de fam que van iniciar Jordi Sànchez i Jordi Turull dissabte primer de desembre. En el comunicat emès d’inici de vaga de fam, addueixen que s’hi sumen per tal de denunciar “el bloqueig de l’accés als tribunals internacionals i en particular a la justícia europea que el Tribunal Constitucional ens imposa amb el seu comportament injust i arbitrari”.

Afegeixen que inicien la vaga de fam en senyal d’extrema protesta i després d’haver reflexionat sobre els riscos i les conseqüències. Consideren que la injustícia que pateixen, la lesió dels drets fonamentals i l’arbitrarietat judicial amb què són tractats els legitimen la decisió malgrat l’impacte que pugui tenir sobre la seva salut.

En el comunicat, reiteren que “l’actitud arbitrària i irregular del Tribunal Constitucional lamina les bases mateixes de l’estat de dret”, i que això “és un problema per a la democràcia, i és un problema molt greu per a la ciutadania d’Espanya”.

Publicitat
Publicitat

Finalitzen agraint les mostres de suport i demanant que “us mantingueu serens, ferms i convençuts de la legitimitat de la nostra protesta” i encoratgen a continuar compartint la lluita des de “la calma, la tolerància, l’actitud cívica i el pacifisme”.