image_pdfimage_print

La situació dels presos polítics catalans no ha passat desapercebuda a Europa i al món. Han estat molts els partits polítics d’arreu d’Europa que han elevat mocions i preguntes, tant a parlaments europeus com al mateix Parlament Europeu de Brussel·les, sobre els fets del primer d’octubre o l’injust empresonament dels polítics catalans. Ara, han estat dues iniciatives dutes a terme per partits pirates europeus les que han posat el focus en aquesta situació a Europa. Per una banda, sis eurodiputats islandesos han dut a l’Althingi (el parlament islandès) una moció de condemna l’estat espanyol per les brutals càrregues policials i la violència de la jornada del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya.

D’una altra, el Partit Pirata dels Països Baixos ha fet una crida a l’acció per tots els pirates, a través de l’organització Pirate Parties International, per participar o dur a terme accions de suport als presos polítics catalans.

El Partit Pirata Català, en comunicat, expressa que “un dels pilars bàsics dels partits pirates arreu del món és la col·laboració i el suport mutu, des de la comprensió que genera el fet de tenir objectius comuns.” I afegeix que “la defensa de la llibertat d’expressió i de la democràcia directa és un d’aquests pilars, i quan aquesta es troba amenaçada, com ho està a Catalunya des de fa més d’un any, el moviment pirata internacional reacciona”.

Publicitat
Publicitat

1 COMENTARI

Comments are closed.