Bernat Casanova
Bernat Casanova
image_pdfimage_print

Per als qui no et coneguin, et pots presentar?

Em dic Bernat Casanova, nascut a Barcelona el maig de 1981. Sóc llicenciat en Comunicació Audiovisual i tinc una petita empresa de màrqueting digital. He viscut nou anys als USA i la resta a la ciutat de Barcelona.

Per què participes en les primàries?

Publicitat

Participo en les primàries per portar la desobediència a l’Ajuntament de Barcelona. Desobediència contra l’autoritarisme de l’Estat i a favor de la implementació de la República Catalana que vam votar l’u d’octubre. 390 mil barcelonins es van jugar el físic per anar a votar Sí al referèndum. Qui dóna sortida a les seves aspiracions avui en dia?

Com creus que es pot treballar per la independència des dels municipis?

Els municipis són una peça clau en l’organització territorial i estructura política per la seva proximitat als ciutadans. Però en aquest cas Barcelona és un aparador del món, molt més conegut que la mateixa idea de Catalunya.

Des de l’Ajuntament cal prendre decisions amb impacte mundial i a la vegada reconduir l’autonomisme de la Generalitat. Gestionant misèria mai serem una gran Capital.

Quins són els eixos principals de la teva candidatura?

El nostre programa té dues etapes. En la primera volem posar la desobediència i protesta contra l’Estat espanyol com a eix principal, ajudant a la implementació de la República que un 88% dels ciutadans de Barcelona van votar.

Un cop assolida la independència volem treballar per un canvi de paradigma que faci de Barcelona una ciutat més justa, moderna, emprenedora i ecologista.

Cal cosir Barcelona amb la seva àrea metropolitana millorant transport i limitant l’accés dels cotxes a la ciutat, principalment posant peatges d’entrada i en zones congestionades.

Cal regular Airbnb eliminant les llicències turístiques i fent que tots els pisos puguin ser llogats per tres mesos l’any. D’aquesta manera la riquesa generada per la plataforma quedarà molt més repartida entre la ciutadania i evitarem grans empreses aprofitant-se del sistema.

Multes als bancs que tinguin pisos buits i no els posin a disposició de l’Ajuntament per llogar a preus regulats. L’Ajuntament ha de continuar la seva tasca d’oferir pisos a preus baixos a gent sense recursos. No hi ha solucions màgiques però cal seguir treballant per augmentar l’habitatge social a Barcelona.

El nostre projecte també inclou ajudes fiscals a empreses que s’instal·lin a la ciutat de Barcelona i generin feina per la ciutadania així com un acord a llarg termini amb el MWC perquè segueixi a la ciutat. Ens cal seguir construint l’economia de la ciutat a través de les empreses tecnològiques que són el futur i ens fan cada cop menys dependents de l’Estat espanyol.

Tot i aquest impuls tecnològic, Barcelona també ha de poder protegir els seus negocis de proximitat que són els que fan el teixit social i humanitzen les ciutats. Prendrem mesures per ajudar a les petites empreses i petits locals diferenciats que passin per dificultats a causa de l’especulació urbanística.