Guillem López Sanz
Guillem López Sanz
image_pdfimage_print

Per als qui no et coneguin, et pots presentar?

Em dic Guillem López Sanz i vaig néixer a Barcelona el 25 d’abril de 1993. Des de fa un any estic fent el doctorat en Dret Constitucional a la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre la doctrina del Tribunal Constitucional en relació amb el procés català. A més, vaig treballar un any com a tècnic superior a la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat de Catalunya.

Per què participes en les primàries?

Publicitat

He participat a Primàries Barcelona i Primàries Catalunya des de la seva creació, i a més també he col·laborat amb la candidatura de Barcelona és Capital, de Jordi Graupera. Crec que junts podem canviar la cultura política del país i de l’independentisme, obrint el debat a nous actors i noves maneres de fer. S’ha acabat això de pactar a porta tancada i sense participació de la ciutadania.

En el cas de Barcelona, cal canviar el discurs intern i extern perquè es reconegui a si mateixa després de tants anys i es reivindiqui com a ciutat internacional i catalana. És la capital d’un país, d’una cultura, i ha d’actuar com a tal.

Com creus que es pot treballar per la independència des dels municipis?

La independència l’aconseguiran totes les institucions catalanes treballant conjuntament, i l’Ajuntament de Barcelona és cabdal perquè això passi.

Des de l’octubre, el Parlament i la Generalitat han estat buidats de poder real, i els municipis s’han d’erigir com a últim baluard de la sobirania de Catalunya. El primer d’octubre va fer-se des dels barris i les viles, i és des d’aquesta manera fer que podem treballar junts per la independència.

Quins són els eixos principals de la teva candidatura?

Em presento, bàsicament, per obrir l’Ajuntament a la ciutadania. La democràcia representativa necessita deixar pas a la democràcia participativa molt més del que s’ha fet fins ara. Les decisions del dia a dia, sobretot les més rellevants, només poden ser preses si els ciutadans han participat en el debat.

I perquè això sigui possible, perquè els ciutadans puguin prendre les millors decisions, cal que l’Ajuntament sigui transparent. Sense informació és impossible escollir bé. Les fronteres entre administradors i administrats s’han de diluir.