Eulàlia Pascual
Eulàlia Pascual
image_pdfimage_print

Per als qui no et coneixen et pots presentar?

Sóc Eulàlia Pascual, nascuda a Barcelona on he viscut tota la vida. Sóc jurista, Doctora en Dret i des de molt jove he estat vinculada a ONG de Drets Humans i a la justícia penal internacional. Vaig ser la Presidenta de la Federació Catalana d’ONG pels Drets Humans, he format part de la Junta de l’Institut Català Internacional per la Pau i pertanyo al Col·legi d’Advocats Penal Internacional. També sóc membre del Consell Assessor del Síndic de Greuges com a representant de l’Associació per a les Nacions Unides. M’apassiona la geopolítica i crec que la independència de Catalunya depèn també d’un coneixement profund de l’estratègia internacional. Sóc també una apassionada de la cultura, em preocupa molt conservar el patrimoni històric, material i immaterial de la ciutat. Sóc molt animalista i penso que una ciutat humana ha de comptar amb espais verds, molts més dels que tenim. Crec que el sentit comú i la bona gestió són fonamentals per tota empresa humana i també per una ciutat.

Per què participes en les Primàries?

Publicitat

Participo en les Primàries com a independentista per impulsar una candidatura que aposti per assolir la República catalana lliure i clarament, sense estar sotmesa a estratègies interessades i consignes de partits polítics. Però també perquè estimo molt la meva ciutat, Barcelona, i m’indigna, com a ciutadana, els invents, la mala gestió, el poc respecte pels béns culturals de la ciutat, la brutícia, el menyspreu per la mobilitat, la poca cura dels espais verds, la improvisació constant.

Com creus que es pot treballar per la independència des dels municipis?

La independència, com tota fita cabdal, és possible si es treballa conjuntament, units en un sol objectiu. Malauradament s’ha fet palès que des dels partits, malgrat que hagin assumit aquest objectiu comú, prevalen abans les estratègies de poder, arribar als càrrecs i a les prebendes. Estic plenament convençuda que la independència farà de Catalunya el país capdavanter i ric que fins ara no hem pogut ser, llastrats per la nostra pertinença a Espanya que no ha sabut, com tampoc va saber fer-ho en el passat, agafar l’onada de la nova revolució tecnològica i econòmica. I penso que des dels municipis que són més propers a la gent, des d’una candidatura clarament independentista, enfocada a assolir la consolidació d’un nou país, més ric i per tant més just, més democràtic, que aposti per un Estat del segle XXI, petit i eficient com ho són els països del nord d’Europa o Suïssa, es pot fer molt perquè la gent comprengui aquesta realitat.

Quins són els eixos principals de la teva candidatura?

Com a candidata els meus objectius són treballar per una ciutat més eficient: el ciutadà té dret a viure en una ciutat que li doni facilitats, millorant la mobilitat, els serveis socials, els accessos per persones amb discapacitat. També apostar per la cultura, que amb l’educació és la vertadera riquesa d’un país, per preservar el patrimoni històric i cultural de la ciutat que és patrimoni de tots i ha estat arrasat. I fomentar espais verds i tranquils, com es poden trobar a altres ciutats europees, aconseguir una ciutat més sana.