image_pdfimage_print

El centre Iridia per la Defensa dels Drets Humans ha demanat públicament ajuda per a Roger Español, l’home que va perdre un ull en el Referèndum del primer d’octubre per les bales de goma disparades per la policia nacional espanyola. Concretament es demanen vídeos del moment en què es fa el tret contra Roger Español, des de qualsevol angle.

Tots quatre escopeters de la policia nacional que han declarat davant el jutge han negat ser qui va disparar a Roger Español tot i que el moment en què es produeix l’impacte de bala de goma sí que està gravat. Els agents van admetre haver usat pilotes de goma però ho van justificar “per l’odi extrem dels concentrats” i s’ha posat en dubte fins i tot que perdés l’ull a causa d’una pilota de goma. No es pot saber el número d’identificació dels agents perquè els antidisturbis espanyols només van identificats per darrere. IRIDIA també demana que les bales de goma han de prohibir-se a tot l’Estat, recordant altres casos com el d’Íñigo Cabacas i Ester Quintana.

Aquesta petició d’ajuda arriba també quan un Jutjat d’Instrucció de Barcelona ha citat a declarar, en qualitat d’investigat, al mateix Roger Español per un possible delicte d’atemptat contra l’autoritat, el pròxim 21 de desembre.

Publicitat
Publicitat

Per altra banda, des de les xarxes socials i en previsió de l’assistència de Roger Español als jutjats aquest dijous i divendres al matí es demana el màxim suport presencial que contribueixi a esmortir el clima de por que es vol instal·lar en tots els represaliats del primer d’octubre perquè retirin les denúncies.