image_pdfimage_print

Sota el títol ‘Estat de setge digital’, la jornada analitzarà els fets d’ara fa un any durant l’ofensiva de l’Estat en l’àmbit digital per impedir la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Aquesta ofensiva va comportar el tancament de webs i aplicacions, el bloqueig d’accés a webs per part d’operadors de telecomunicacions i d’altres accions com ara escorcolls, detencions i processos judicials encara avui oberts.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, obrirà la jornada, que pretén analitzar la situació, avui, dels drets digitals com a drets fonamentals de la ciutadania lligats a la seva pròpia llibertat d’informació i expressió.

Per debatre sobre aquesta qüestió, la jornada comptarà amb una taula d’experts formada pel jurista i economista Jaume Alonso-Cuevillas, l’advocada penalista especialitzada en delictes informàtics i prova digital Ruth Sala, i l’advocat especialitzat en temes d’Internet i director jurídic de la Fundació puntCAT, Nacho Amadoz. El periodista Quico Sallés exercirà de moderador de la taula.

Publicitat
Publicitat

La jornada #èTIC 2018 és un fòrum de debat organitzat pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública que tindrà lloc dijous 20 de setembre a l’Ateneu Barcelonès. Aquesta serà la quarta edició d’aquest esdeveniment anual que va néixer l’any 2015 amb l’objectiu d’afavorir un debat pausat i reflexiu sobre la gran influència de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en les nostres vides i sobre el que aquest impacte representa des d’un punt de vista ètic.

Més informació de la Jornada #èTIC 2018 aquí