Una delegació ha visitat el president d’Òmnium Cultural a Lledoners quan fa 11 mesos que està en presó preventiva | Òmnium Cultural
Una delegació ha visitat el president d’Òmnium Cultural a Lledoners quan fa 11 mesos que està en presó preventiva | Òmnium Cultural
image_pdfimage_print

Una delegació de diputats de Westmister ha demanat la llibertat del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de la resta de presos polítics. El diputat de la cambra dels comuns, Ronnie Cowan, i Osian Lewis han visitat personalment Cuixart a la presó de Lledoners.

Després d’entrevistar-se amb Cowan, Cuixart ha agraït la visita que es produeix dies abans del primer aniversari dels fets del 20S: “A Escòcia, els diputats de l’SNP poden trobar molts paral·lelismes amb algunes de les situacions viscudes a Catalunya amb el referèndum. Però en el seu cas, mai van témer que els empresonessin per defensar el dret a l’autodeterminació. Avui hem pogut intercanviar impressions sobre la injusta situació en la qual ens trobem”, ha explicat el president d’Òmnium.

Cowan i Lewis formen part d’una comitiva de parlamentaris de Westmister que són en viatge de treball a Catalunya per conèixer la situació de primera mà. Gavin Newlands, Ann Harvey i Douglas Chapman del Scottish National Party i Chris Bambery (APPG Catalonia) formen també part del grup vinculat a The All Party Parliamentary Group On Catalonia (APPG for Catalonia) que és una entitat que té per objectiu consolidar la relació entre diputats britànics i catalans. En els darrers mesos, han organitzat xerrades i accions per sensibilitzar l’opinió pública.

Publicitat
Publicitat

D’altra banda, la comitiva es va reunir aquest dilluns amb la comissió internacional d’Òmnium Cultural i amb Txell Bonet, companya de Jordi Cuixart i membre de l’ACDC (Associació Catalana pels Drets Civils).