image_pdfimage_print

El passat mes d’octubre, a la vista del resultat del referèndum celebrat a Catalunya i de la violència emprada per la policia espanyola, el Dr. Axel Schönberger, professor de filologia romànica a la Universitat de Bremen, decidí engegar una campanya internacional de suport a Catalunya a Change.org:

Solidaritat amb Catalunya – pel dret a l’autodeterminació pacífica!

La petició està traduïda a més de trenta idiomes, tant europeus com asiàtics, i és especialment activa en alemany i en català. Diversos dels seus escrits, d’una gran actualitat i rellevància, han estat publicats en català al nostre mitjà, del qual el Prof. Schönberger n’és un exitós col·laborador.

En la presentació de la petició es ressalta la importància de la nació catalana en termes de cultura i literatura (“La seva magnífica literatura i cultura és una part essencial d’Europa. La llengua catalana és la llengua materna de milions d’europeus”).

Publicitat
Publicitat

Així mateix, fa una crida a tots els països europeus a assegurar la solució pacífica i política del conflicte (“Al segle XXI, no s’ha de permetre que es posi en marxa l’exèrcit espanyol contra el poble català que desitja aconseguir, d’una manera pacífica, la seva independència estatal”) i acaba recordant que “El dret a l’autodeterminació lliure, pacífica i democràtica d’una nació està per damunt dels límits legals d’un estat que vol imposar el seu sistema legal a milions de persones que se senten tractades en ell i per ell com a ciutadans de segona classe”.

La petició del Prof. Schönberger està tornant a rebre un augment de suport en les darreres setmanes. Mentre el passat mes de març s’acostava a les 100.000 signatures de suport, tal com en va fer ressò la notícia publicada a l’Unilateral, en aquests moments ja ha superat de llarg els 400.000 signatures i s’acosta a l’objectiu de 500.000 suports.

Recentment ha rebut crides de suport explícites de destacades personalitats com la de Ben Emmerson, exrelator especial en Drets Humans de les Nacions Unides, entre d’altres.