Roda de premsa posterior a la reunió de la Junta de Seguretat
Roda de premsa posterior a la reunió de la Junta de Seguretat
image_pdfimage_print

La celebració de la Junta de Seguretat que es va reunir ahir dijous a Palau, presidida pel president Quim Torra, ha deixat alguns acords sobre la taula.

En posterior roda de premsa, el conseller d’Interior, Miquel Buch, i el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, han explicat que el cos de Mossos d’Esquadra s’integrarà plenament dins el CITCO, Centre d’Intel·ligència Contra el Terrorisme i Crim Organitzat, òrgan que integra totes les policies de l’Estat espanyol per combatre el terrorisme. Així com, que es crearà una comissió de coordinació policial, per treballar operativament i àgil les juntes de seguretat, i on s’hi estudiarà la possibilitat de convocar dues promocions de Mossos d’Esquadra de 750 agents cada any.

En Miquel Buch, després d’agrair la col·laboració del ministre a la reunió, ha afegit que des de la Conselleria d’interior no es considera que hi hagi un problema de convivència, si bé ha afegit que des de la crida d’un partit polític hi ha hagut certs conflictes i demana als ciutadans que truquin a la policia davant qualsevol eventualitat, i també que ningú caigui en les confrontacions. El conseller d’interior també s’ha preguntat per què després de vuit mesos de llaços grocs, sigui ara, durant l’estiu, quan és un problema. I considera que hi ha qui vol aprofitar el tema dels llaços per buscar la confrontació, quan el que cal és aprofundir en el debat públic.

Publicitat
Publicitat

D’altra banda, Grande-Marlaska ha afegit que l’enviament dels 600 agents de l’Estat espanyol cap a Catalunya correspon a l’operativa habitual.

Podeu veure la roda de premsa completa aquí.