Reunió de l'assemblea Primàries Reus a finals d'agost
Reunió de l'assemblea Primàries Reus a finals d'agost
image_pdfimage_print

En Sergi Martín (Reus, 1991) i l’Eva Fernández (Reus, 1997) són membres de l’assemblea de Primàries Reus. Primàries Reus es va constituir el juliol del 2018 amb l’objectiu d’aglutinar l’independentisme al voltant d’una candidatura unitària per a les municipals del maig de 2019. Es reuneixen periòdicament entre 30 i 50 persones per tal de fer possible un Ajuntament republicà a Reus.

Què és el que us mou a Reus a organitzar una llista de concentració republicana?
[Sergi Martín] Existeix una desconfiança vers els partits tradicionals dins el vot independentista, atès que no van complir el mandat del primer d’octubre i la seva gestió és cada cop més opaca i allunyada de la ciutadania. El poble ha manifestat el desig de decidir el seu propi futur i, a banda de les mobilitzacions al carrer, vol participar més activament de la política.

[Eva Fernández] A Reus, algunes de les persones que compartim aquesta visió ens vam organitzar, i així va néixer Primàries Reus. Creiem que és important concentrar el vot en una sola candidatura per assegurar la victòria republicana que, alhora, doni l’oportunitat a persones amb projectes per a la ciutat a presentar-se a les municipals, al marge dels partits.

L’actual alcalde de Reus és de CDC (PdCAT), en les ciutats amb alcaldies en mans de partits sobirans, creieu que cal també impulsar candidatures conjuntes republicanes?
[SM] Pertànyer a un partit independentista no significa necessàriament dur a terme projectes independentistes, com s’ha pogut comprovar en la darrera legislatura. A Primàries Reus volem defugir dels partidismes i donar una opció real a tothom de participar de l’elecció del candidat a l’alcaldia, així com de l’elaboració del programa electoral amb què es presenti. Ens trobem en un moment que demana una renovació de la vella política i les eleccions municipals són un bon punt de partida.

Què en penseu del suport que l’Assemblea Nacional Catalana ofereix per a l’organització de les Primàries Municipals a Catalunya?
[EF] Agraïm tots els suports, sobretot el d’entitats de naturalesa radicalment democràtica i republicana. L’ANC representa tota la gent que s’ha mobilitzat i ha lluitat per la independència, així com uns valors i una ètica molt positius. També ha estat un agent clau de l’independentisme i de la participació ciutadana, per tant la seva confiança en el nostre projecte ens anima a continuar treballant.

Teniu el suport de l’ANC Reus per a l’organització de les primàries en el vostre municipi?
[SM] El secretariat local va ratificar en la darrera assemblea la seva implicació en l’organització de la candidatura de primàries obertes.

Com es conforma l’equip de Primàries Reus? Tothom en pot formar part?
[EF] La nostra organització es conforma arran de l’assemblea d’adherits. Tothom és convidat a assistir-hi i a participar i implicar-s’hi en el grau que desitgi. Hi ha adherits que formem part dels grups de treball, però també n’hi ha que participen només de les assemblees.

Ens podeu explicar en termes generals quin serà el procés d’elecció de candidats i llista, així com el programa municipal?
[SM] El reglament encara està en fase d’elaboració, per tant, no en podem donar detalls concrets. En la passada assemblea, però, ja es va decidir quin serà el model de votació: una sola volta i dues urnes (una per als candidats a encapçalar la llista i l’altra per la resta de posicions). Quan s’obtinguin els resultats, es conformaran les llistes de manera que es garanteixi que les persones que hagin obtingut més suports en puguin formar part.

1 COMENTARI

Comments are closed.