Bus de la campanya d'estiu d'Òmnium Cultural | Òmnium Cultural
Bus de la campanya d'estiu d'Òmnium Cultural | Òmnium Cultural
image_pdfimage_print

Òmnium Cultural engega una nova campanya anomenada Freedom for All Political Prisoners and Exiles per explicar la situació política de Catalunya als milions de turistes que visiten el nostre país. Durant el mes d’agost, i fins ben entrat el setembre, l’entitat serà present a les àrees més turístiques per explicar als visitants la defensa del dret a l’autodeterminació, l’existència de presos polítics i exiliats, així com la regressió democràtica que viu l’Estat espanyol.

Marcel Mauri de los Ríos, vicepresident d’Òmnium Cultural, ha afirmat que “volem que els turistes sàpiguen que és inadmissible en qualsevol democràcia que el president d’una entitat cultural com Jordi Cuixart, així com la resta de presos polítics i exiliats estiguin a la presó per haver exercit els seus drets fonamentals”, afegint que “no és normal que en una suposada democràcia hi hagi activistes socials, com Cuixart i Sánchez, i líders polítics empresonats o a l’exili”. “Això és el que volem denunciar a ulls del món”, ha conclòs Mauri de los Ríos.

Tres autobusos, cartelleria, postals ‘turístiques’ i marxandatge arreu de la costa

Per tal de fer arribar la campanya a tot el país, tres busos recorreran les zones turístiques més importants de Catalunya —des de la Costa Brava a la Costa Daurada, passant per Barcelona— lluint el lema Freedom for All Political Prisoners and Exiles en anglès, francès, castellà i català. Un d’aquests busos contindrà una exposició itinerant —audiovisual amb panells informatius i vídeos— explicant als turistes el moviment a favor de l’autodeterminació, l’1 d’octubre i la repressió de l’Estat, l’existència de presos polítics i exiliats, així com el debilitament democràtic.

Publicitat
Publicitat

A més a més, els municipis de la costa catalana s’ompliran amb els cartells i adhesius de la campanya. Al mateix temps, centenars de voluntaris d’Òmnium repartiran postals turístiques explicant tot el que ha passat a Catalunya el darrer any. Tal com ho ha expressat Mauri de los Ríos, “volem mostrar la Catalunya i l’Estat espanyol que possiblement no surten ni a les postals ni a les guies turístiques”. També es repartirà marxandatge en format samarreta.

Pack Internacional pels catalans que fan vacances a l’estranger

De la mateixa manera que Òmnium explicarà la situació de Catalunya als turistes que visiten el nostre país, l’entitat ha creat un Pack Internacional perquè els catalans que viatgen a altres països expliquin la campanya a l’exterior. El pack consisteix en una samarreta, uns adhesius i postals que es poden adquirir des de la botiga d’Òmnium.

El PP demana sancionar-los i prohibir-los

El president del grup municipal del Partit Popular a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha demanat que s’apliquin sancions i que s’impedeixi la circulació dels autobusos per la ciutat. En aquest sentit Fernández ha demanat a Colau que no tingui una “doble vara de mesurar” i que s’apliquin les mateixes accions que amb el cas de l’autobús d’Hazte Oír, bus que contenia una campanya contra la transexualitat.