Reunió del consell directiu de l'AMI al Museu del Ter de Manlleu | AMI
Reunió del consell directiu de l'AMI al Museu del Ter de Manlleu | AMI
image_pdfimage_print

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha celebrat avui el migdia una reunió del consell directiu al Museu del Ter de Manlleu (Osona) on s’ha decidit que en els pròxims dies es demanarà una reunió amb el president del govern de l’Estat espanyol, Pedro Sánchez, “per poder explicar la regressió democràtica que està patint Catalunya, on s’estan trepitjant drets fonamentals de la nostra ciutadania”, segons paraules del president de l’AMI, Josep M. Cervera.

Respecte a la trobada prevista pel 7 de juliol entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i Pedro Sánchez, l’AMI ha acordat exigir al president català que no faci cap renúncia “i que respecti i continuï amb l’esperit de l’1 d’octubre”. La trentena d’alcaldes i alcaldesses que han participat avui a la trobada de Manlleu també han agraït el suport rebut d’una vuitantena d’alcaldes de la Catalunya del Nord, que fa uns dies van fer un manifest en defensa dels drets civils i polítics de Catalunya. El dia 24 de juliol està previst celebrar una trobada entre els alcaldes d’una banda i altra del Pirineu, per poder acabar de refermar aquest compromís.

En la reunió d’aquest matí també s’ha parlat de la situació jurídica dels alcaldes, i s’ha acordat presentar un recurs a la sentència que obliga a Castelldefels a abandonar l’AMI, després d’una denúncia de Societat Civil Catalana. El president de l’entitat sobiranista també ha assegurat que des de l’AMI “posarem tots els arguments jurídics possibles a sobre la taula” per protegir els càrrecs electes de cara a les eleccions municipals del 2019.

Publicitat
Publicitat

Per últim, en referència a la possibilitat de declarar festiu el dia 1 d’octubre, tal com s’ha proposat des de diferents sectors, Cervera ha explicat que des de l’AMI es proposarà al Govern i al Parlament que se li doni un caire institucional, com a reconeixement als veïns i veïnes que “durant aquell dia van rebre les patacades de les forces de seguretat”.