Roda de premsa d'aquest dilluns al matí de Demòcrates | D's
Roda de premsa a la seu de Demòcrates | D's
image_pdfimage_print

Les eleccions municipals de 2019 són per a Demòcrates de Catalunya un primer pas per al control del territori. La formació es va marcar com a objectiu obrir un procés de primàries obert a la ciutadania per fer un front comú municipal a la ciutat de Barcelona de la ciutadania, partits i societat civil, lleials al mandat de l’1 d’octubre.

A la capital catalana, el passat 20 de març, es va presentar la proposta política ‘Primàries Barcelona. Barcelona és capital’, impulsada per l’Associació per la Participació Política a Catalunya, copresidida per Jordi Graupera i Maria Vila. La iniciativa ha assolit més de 30.000 signatures de suport per obrir un procés de primàries obertes a la ciutadania amb una confluència de ciutadania, partits polítics i entitats. La proposta coincideix amb el model de participació política que Demòcrates vol per la ciutat de Barcelona i la setmana passada l’associació va oferir formalment participar de la iniciativa a Demòcrates de Barcelona.

La formació independentista té arrelada en la seva cultura organitzativa la participació dels voluntaris en les decisions rellevants, a través de votacions electròniques. És per aquest motiu que el partit posa la decisió a consulta dels seus membres. La consulta tindrà lloc des d’aquest dimecres fins dilluns 18 de juny al matí i tindrà un cens total de 584 electors.

Publicitat
Publicitat

La pregunta que se sotmet a votació és:

“Estàs d’acord que Demòcrates de Catalunya se sumi a les ‘Primàries Barcelona’, impulsada per l’Associació per la Participació Política a Catalunya, amb l’objectiu de fer un front comú municipal a la ciutat de Barcelona de la mateixa ciutadania, partits i societat civil, lleials al mandat de l’1 d’octubre?”