Àngel Ros (PSC) i Ángeles Ribes (C's) en l'entrega de despatxos a l'acadèmia militar de Talarn | C's Lleida
Àngel Ros (PSC) i Ángeles Ribes (C's) en l'entrega de despatxos a l'acadèmia militar de Talarn | C's Lleida
image_pdfimage_print

La capital de ponent podria queda en mans del bloc del 155, que actualment ja governa la ciutat amb un pacte PSC-C’s, segons l’enquesta publicada per ràdio UA1. El PSC seria de nou la força més votada amb 7 regidors —1 menys que actualment— seguit del PDeCAT amb una estimació d’entre 6 i 7 regidors —podria augmentar-ne un respecte en l’actualitat—. Els segueix de prop C’s que passaria de 4 a 6 regidors, en concordança amb l’augment general que se li espera al conjunt del país. ERC mantindria la quarta posició amb un lleuger augment que li podria atorgar el quart regidor al consistori lleidatà. El PP, malgrat el fort daltabaix que va patir a les eleccions del 21D, mantindria la representació amb la possibilitat de perdre un dels dos regidors. Finalment, tant la CUP com el Comú de Lleida podrien perdre la representació situant-se en un interval que va dels dos regidors que actualment ostenten a cap.

Amb aquesta composició del consistori el bloc del 155 es mouria en un interval de 14-15 regidors que li garantirien la majoria absoluta. A més, la primera força quedaria també en mans d’aquest bloc amb el PSC com a força més votada. El resultat és força diferent del que va tenir la ciutat a les eleccions al Parlament del 21D quan les forces independentistes per si soles van sumar el 50,36% dels vots a la ciutat malgrat que C’s va quedar en primer lloc. El bloc del 155 —C’s, PSC i PP— varen sumar només el 42,99% dels vots. Tot i que cal tenir present que el vot en unes municipals acostuma a ser diferent que en les eleccions al Parlament, l’enquesta exposa que hi ha un 42% d’indecisos, una xifra molta alta. Cosa que podria voler dir que el votant unionista està més mobilitzat de cara a les municipals de l’any vinent a Lleida que no pas el votant independentista.

L’enquesta s’ha fet durant el mes passat amb un total de 1.000 trucades telefòniques i l’ha duta a terme l’empresa Infortécnica.

Publicitat
Publicitat