Ajuntament de Barcelona | Imatge tractada a partir de l'original de böhringer friedrich. Llicència CC BY-SA 2.5.
Ajuntament de Barcelona | Imatge tractada a partir de l'original de böhringer friedrich. Llicència CC BY-SA 2.5.
image_pdfimage_print

El suport electoral a C’s, que s’ha disparat des que el 21D va aconseguir ser la primera força al Parlament, també es trasllada a les eleccions municipals de l’any que ve. Una enquesta de l’empresa GAD3, elaborada a petició de La Vanguardia, preveu un frec a frec entre la guanyadora de les darreres eleccions municipals a la capital —Ada Colau— i la força espanyolista. Així doncs, Barcelona en Comú revalidaria la victòria amb un 21,8% dels vots —3,4 punts menys que el 2015— i un interval d’entre 10 i 11 regidors. C’s podria doblar la representació al consistori barceloní passant de 5 a 9 o 10 regidors i un suport del 19,9% —8,8 punts més que el 2015.

Com a tercera força s’hi situaria ERC —que ja ha escollit Alfred Bosch com a candidat— que aconseguiria 8 regidors i un 17,6% dels vots. El PSC aconseguiria revertir l’esfondrament que ha patit els darrers anys a la ciutat i pujaria dels 4 actuals fins als 7 regidors i del 9,6% dels vots al 15,4%. La darrera força que té garantida l’entrada a l’Ajuntament és el PDeCAT —que va escollir fa uns dies Neus Munté com a candidata—; la formació perdria la meitat dels 10 regidors que tenia i passaria del 22,7% de suport a només un 11,4%. La CUP, segons l’enquesta, fregaria el 5% dels vots, cosa que li atorgaria 2 regidors en cas de confirmar-se. Cal recordar que per obtenir representació als Ajuntaments la llei electoral marca un mínim del 5% dels vots. En cas de no superar aquest llindar la força política queda sense representació; aquest seria el cas del PP.

L’enquesta no contemplaria l’aparició de la proposta Primàries-Barcelona, impulsada per Jordi Graupera, que ja ha aconseguit recollir 30.000 suports en un període de temps inferior al que va trigar el partit de Colau el 2015. En aquest sentit l’enquesta no dona dades de la quantitat de persones que estan indecises. L’independentisme quedaria lluny del 45,78% de suport que va obtenir el 21D a la ciutat, aquest fet fa pensar que segurament hi ha marge perquè els partits independentistes mobilitzen amb una bona proposta electoral més electors dels que l’enquesta reflecteix.

Publicitat
Publicitat