La Mesa i la Junta de Portaveus reunides | Parlament de Catalunya
La Mesa i la Junta de Portaveus reunides | Parlament de Catalunya
image_pdfimage_print

És previst que el Ple es torni a reunir dimecres de la setmana entrant, 23 de maig, per acordar, entre altres punts, el nombre i l’àmbit de treball de les comissions legislatives de la dotzena legislatura i debatre i votar la proposta de creació d’una comissió d’investigació sobre l’espionatge de periodistes i polítics per part del Govern, sol·licitada conjuntament per Cs, el PSC-Units, CatECP i el PPC, segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus.

Segons el Reglament, “el Ple del Parlament, dins la setmana següent a la investidura del president de la Generalitat, per majoria absoluta, a proposta de la Mesa i de la Junta de Portaveus, ha d’acordar el nombre i l’àmbit de les comissions legislatives”. Així, doncs, és previst que dimarts, 22 de maig, la Mesa i la Junta de Portaveus es tornin a reunir per acordar la proposta de resolució de creació de les comissions, que debatrà i votarà el Ple.

L’ordre del dia de la sessió plenària de la setmana vinent també inclou el procediment relatiu al Compte general de la Generalitat corresponent al 2014, que presentarà davant la cambra el síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat.

Publicitat
Publicitat

D’altra banda, la Mesa ha admès a tràmit una proposició de llei electoral de Catalunya (PSC-Units) i una altra de modificació de la Llei de comerç, serveis i fires (CatECP), i també una proposta de resolució de creació d’una comissió d’investigació sobre el projecte Castor, sol·licitada conjuntament per ERC, JxCat, CatECP i la CUP.