Moment del parlament d'en Marcel Mauri | Òmnium Cultural
Moment del parlament d'en Marcel Mauri en un acte de l'entitat | Òmnium Cultural
image_pdfimage_print

El govern espanyol continua amb l’intent de debilitar Òmnium Cultural i l’ANC. Ara, l’Agència Tributària ha embargat els comptes de les dues entitats per fer efectiu el pagament dels 110.000 euros de sanció de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEDP) per cadascuna d’elles. La quantitat correspon als 90.000 euros de sanció més els interessos i recàrrecs derivats de la negativa de l’entitat a pagar una multa que es va publicitar al mes de març del 2017 i que Òmnium considera injustificada.

L’Agència Tributària doncs fa efectiva la multa de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades malgrat haver-la recorregut al contenciós administratiu de l’Audiència Nacional. Òmnium Cultural diu que recorrerà la sanció davant els tribunals europeus.

Òmnium Cultural denuncia que estem davant un exemple més de persecució política, de repressió de la dissidència i que és una multa aplicada amb criteris ideològics. També que, en paral·lel, malgrat que l’entitat disposava de saldo als comptes corrents, l’Agència Tributària ha enviat notificacions d’embargament als creditors en un intent més de desacreditar Òmnium Cultural.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

L’embargament dels comptes de l’entitat arriba després que s’hagin esgotat els recursos judicials, després que la Guàrdia Civil hagi escorcollat dues vegades la seu d’Òmnium Cultural i quan fa més de sis mesos que el president, Jordi Cuixart, és en presó preventiva.

La sanció és un cas sense precedents a l’Estat espanyol. La multa s’imposa per tenir una base de dades inoperativa als Estats Units durant el període de temps en el qual es definia el nou protocol internacional entre els Estats Units i la Unió Europea sobre dades allotjades en aquest país; una situació compartida amb altres empreses i organitzacions en aquell període. A més, no s’ha pogut verificar quin és l’origen de la denúncia que obre el procediment sancionador.

Òmnium Cultural reitera que mai s’ha posat en risc dades personals de cap individu i que la possible il·legalitat no existeix, ja que en tot cas en el període en el qual se situa la presumpta infracció, hi havia un buit legal. A més, l’entitat sempre ha actuat de bona fe i amb transparència amb l’AEDP.