La direcció de l'ANC escollida després de les eleccions a secretariat constituent del 2018 | Assemblea Nacional Catalana
La direcció de l'ANC escollida després de les eleccions a secretariat constituent del 2018 | Assemblea Nacional Catalana
image_pdfimage_print

Durant aquest dijous dia 3 i divendres dia 4 de maig, tots els socis i sòcies amb dret a vot de l’Assemblea podran decidir quina ha de ser la posició de l’entitat davant una possible investidura a la presidència de la Generalitat.

Tenint en compte que el dia 22 de maig finalitza el termini per investir nou president o presidenta, s’ha decidit donar veu a les sòcies i socis perquè decideixin la posició política que l’ANC ha de tenir davant d’una situació tan excepcional.

En total, es formularan dues preguntes. La primera és que, si ateses les pressions de les institucions espanyoles, l’ANC ha de mantenir el seu posicionament, la investidura del president Puigdemont, d’acord amb el mandat del 21 de desembre.

Publicitat
Publicitat

En cas que els partits polítics independentistes renunciïn a investir Puigdemont, acceptant la pressió de les institucions espanyoles, es pregunta als socis si estarien d’acord a acceptar un govern alternatiu o, per contra, repetir les eleccions fins que s’accepti el resultat, rebutjant les imposicions de l’Estat espanyol.

Les votacions es faran a través del web de l’Assemblea i la consulta serà oberta a tots els membres amb dret a vot. Un cop finalitzada la votació, els resultats es faran públics al mateix web de l’entitat.