image_pdfimage_print

La sessió d’investidura del president Carles Puigdemont, que es farà avui al Parlament de Catalunya, esdevindrà, sense cap mena de dubte, una diada a recordar en els pròxims anys i fins i tot dècades. L’impacte serà internacional, més encara, global. Com ho demostra els més de 700 periodistes i professionals de la comunicació acreditats.

Com no podia ser d’una altra manera, l’Assemblea Nacional Catalana ha convocat per demà a les 15 h una concentració davant del Parlament per reclamar que es recuperi el govern cessat il·legítimament a causa de l’article 155. Abans de la concentració, però, una comitiva oberta a tothom desfilarà, a partir de les 14.30 h, pels carrers del centre de Barcelona fins a arribar al punt de trobada, que serà al Passeig de Lluís Companys.

Aquesta comitiva, ideada per donar suport al Govern, sortirà des del Palau de la Generalitat a dos quarts de tres, i recorrerà, com es va fer el 27 d’octubre, els carrers de Jaume I, Princesa, fins a arribar al Passeig Picasso.

Publicitat
Publicitat

Una pantalla gegant per seguir l’acte

A la zona del Passeig de Lluís Companys, l’ANC instal·larà una pantalla de grans dimensions que permetrà als assistents poder seguir el Ple d’investidura en directe, que ha de ratificar Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. De fet, es repartiran màscares de paper amb la fotografia de la cara del president, Carles Puigdemont, perquè la gent se les pugui posar i mostrar, així, el seu suport. Aquestes màscares també es poden descarregar des del web de l’Assemblea.

Tal com va fer públic el Secretariat Nacional de l’entitat aquest passat dissabte, la concentració de demà ha de servir per mostrar el ferm suport al mandat de les urnes del 27S del 2015 i del resultat del referèndum de l’1 d’octubre, ratificat el 21D, ja que qualsevol altra cosa que no sigui materialitzar aquest mandat s’entendria com una “imposició inacceptable” en una democràcia.

Diverses assemblees territorials de l’ANC estan organitzant autocars per desplaçar-se fins a Barcelona. Es preveu, doncs, que sigui una concentració nombrosa, i per això és aconsellable arribar-hi amb temps.