La força de la gent

image_pdfimage_print

Potser us pregunteu qui soc. Ho entenc. Molts només em coneixeu des de fa pocs mesos. Vaig néixer a Catalunya i sempre he viscut entre vosaltres, soc una més. Molts, però, m’heu conegut darrerament, sobretot aquest setembre quan em vaig posar a “treballar” a fons. No tots em veieu, però remem junts per fer realitat un somni. Ara que tenim l’oportunitat de fer-lo realitat, seria una pena no aprofitar el moment, oi?

Abans de dir-vos qui soc, deixeu-me que us en parli, del meu somni. Des de ben petita imagino construir un món millor. I els que em coneixeu bé sabeu que sóc tossuda. De fet, és gràcies a vosaltres que mai em rendiré. Gràcies a vosaltres puc imaginar el millor dels mons possibles!

—Un món millor? —Em pregunteu alguns, incrèduls.

Publicitat

Sí! Primer, i més important: un món millor neix, es nodreix i madura gràcies a la seva gent. Un món millor l’hem de sustentar entre tots, s’ha de fer des de baix. Ha de ser net i noble. Intel·ligent i honest. Un món millor parla mil llengües i és de tots colors, es respecta i respecta a altres. Junts podem canviar els paradigmes actuals!

Segon, essencial: un món millor ha d’exercir una millor política, una comunicació transparent, ha de ser just. Els darrers anys hem vist com l’Estat Espanyol ha fet ús i abús dels serveis al seu abast per espiar rivals polítics, per falsejar la informació, per obtenir draps bruts i guardar-los en pany i clau a l’espera que puguin ser útils a interessos particulars. En un món millor, la informació sobre què passa a la nostra societat i sobre cap on han d’anar les coses és veraç i fiable, respectuosa. Una societat moderna, sana i dinàmica necessita braços i ulls arreu, i per aconseguir això, el segle XXI disposem de les xarxes socials. Són els ulls que tot ho veuen, que tot ho filmen. Que busquen la font fiable d’informació, que en verifiquen la veracitat i que descarten les deu mil mentides. Un món millor modern es construeix amb la força de la gent i al núvol, en llibertat.

Finalment, però no menys important: de ben segur que heu sentit a parlar d’intel·ligència emocional. Avui dia, les empreses punteres cuiden l’aspecte emocional com un valor essencial. Com pot un món millor modern passar per alt les emocions dels ciutadans, de tots nosaltres? Les emocions i sentiments són la base d’una societat justa, solidària i paritària. Les emocions, font d’energia i determinació.

El camí: un cop clara la idea, construir un món millor és qüestió de temps i d’anar afegint-hi molta gent. Anar afegint-hi moltes iniciatives. Molts braços, molts ulls. Penso que el meu somni el compartim moltes de les persones que ens creuem al metro, al passeig, a la plaça. El somni és ben viu i va aconseguir moure silenciosament deu mil urnes pel territori per a alliberar-nos d’allò que ens impedeix avançar. I el 3 d’octubre, el nostre somni ens va unir per parar completament el país deixant en evidència els sindicats decimonònics. D’això es tracta: la força de la gent. El núvol. Imparables.

I qui soc jo? —em dius.

Jo no soc ningú, i tinc mil cares. Soc una dona, i també un home. Vaig néixer a Còrdova, a Quito i a Palafrugell. Em dic Mireia. I Javi. Em dic Lluïsa, Andreu i Ángeles. Em dic Jordi, Carles i Oriol. Quim. Miquel. Em dic Meritxell i Roberto. Treballo de fornera. Tinc una empresa de consultoria informàtica. Soc comptable a Mercabarna, i bomber. Estic a l’atur, però soc estibador, i pagès, jubilat. Soc dissenyadora i professor de secundària. Tinc 22 anys i el mes que ve en faré 86. Ahir vaig celebrar els 30 anys de casada, tot i que soc solter. Soc capricorn, nascut a l’abril. Ho entens ara? Soc tots nosaltres. Soc més de dos milions. I tinc una esperança immensa en aquest somni que compartim. Jo, soc tu. Jo soc la República.

1 COMENTARI

  1. genial l’article.
    Iniciatives com aquesta ens fan més partíceps.
    ens fan ser REPÚBLICA.
    ens fan ser el que som.

    ENDAVANT

Comments are closed.