La 'Marató per la Democràcia' a Lleida | Òmnium Cultural
La 'Marató per la Democràcia' a Lleida | Òmnium Cultural
image_pdfimage_print

Mig miler d’activitats han omplert aquest diumenge places i carrers de Catalunya de democràcia. Organitzada per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, milers de persones han sortit avui al carrer per participar a la Marató per la Democràcia: pancartes, cartells, tallers… han estat les eines per confeccionar material de tot tipus i encartellar els municipis en un clam a favor de la democràcia i els drets i llibertats col·lectius i individuals. Barcelona ha acollit l’acte central a la plaça Universitat. S’han repartit un milió de paperetes oficials de l’1-O a tota la ciutat, cent mil de les quals davant de l’edifici històric de la UB.

L’encartellada massiva ha tingut lloc a ciutats i municipis de 38 comarques, així com a diversos barris de la ciutat de Barcelona. Més de 200 municipis s’han sumat al llarg d’aquest diumenge a la Marató per la Democràcia.

Milers de persones s’han aplegat a la plaça del Vi de Girona amb crits de ‘Votarem’ o ‘No tenim por!’. A Tarragona, la democràcia ha tenyit els actes festius de les festes de Santa Tecla i l’acte central té lloc a les 19 h a la plaça de la Font. A Reus, també de festa major, la convocatòria era a la cèntrica plaça del Mercadal. A Lleida, el punt de trobada ha estat la plaça Sant Joan, plena de gom a gom, amb proclames a favor del Referèndum. A la Catalunya central, Vic ha omplert la plaça Major amb centenars de persones amb crits de ‘Votarem’, i a la Seu d’Urgell, a l’Alt Urgell, hi han participat els alcaldes de la comarca citats a declarar per donar suport al Referèndum.

Publicitat
Publicitat

Centenars de viles i municipis de l’àrea metropolitana també han acollit amb èxit la Marató: Sabadell, Terrassa, Sant Cugat i Matadepera al Vallès Occidental; Granollers (a la plaça de la Porxada), Cardedeu i Sant Feliu de Codines, al Vallès Oriental; Badalona i Santa Coloma de Gramenet, al Barcelonès nord; l’Hospitalet de Llobregat, al Barcelonès; Esplugues i Sant Boi de Llobregat, al Baix Llobregat; Mataró, el Masnou, Premià de Mar, Alella i Caldes d’Estrac, al Maresme; Palamós i Palafrugell, al Baix Empordà; Figueres, capital de l’Alt Empordà; Banyoles, al Pla de l’Estany; Ripoll; Balaguer, Tàrrega i Mollerussa, a Ponent; Valls, Reus i Montblanc, al Camp de Tarragona, i Tortosa i l’Ametlla de Mar, a les Terres de l’Ebre, entre moltes d’altres, no han faltat a la cita de la Marató per la Democràcia.