image_pdfimage_print

Junts pel Sí i la CUP-Crida Constituent entren a registre la proposició de Llei del Referèndum per a l’autodeterminació de Catalunya

Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i CUP-Crida Constituent van entrar dilluns al registre del Parlament de Catalunya la proposició de Llei del Referèndum per a l’autodeterminació de Catalunya. “Presentem la Llei del Referèndum convençuts i compromesos en tirar-la endavant”, va assegurar el president de Junts pel Sí, Lluís Corominas, que remarcà que “la democràcia a Catalunya no l’aturarà ni Rajoy ni el TC”.

Respecte a la  impugnació del Reglament del Parlament de Catalunya al TC, Corominas apuntà que “aquest és un recurs que no té en compte la part jurídica, sinó només l’origen de la iniciativa legislativa, és a dir, el Parlament”, i afegí que aquest “no atén a raons jurídiques, sinó només atén a qui l’ha fet”. En aquest sentit, Corominas remarcà que “la resposta a aquesta impugnació del Reglament és la presentació de la Llei del Referèndum” i posà en dubte els arguments que es donen per impugnar el Reglament. “Els dos arguments que es donen són que, a l’hora de presentar la lectura única, no hi ha unanimitat amb una majoria qualificada” i que “a l’hora de tramitar la lectura única, no hi ha tràmit d’esmenes”. “Si aquests són els dos únics arguments que tenen, hauran de fer caure tots els reglaments dels Parlaments de les comunitats autònomes, entre ells també el del Congrés dels Diputats”, digué Corominas, que explicà que, per exemple, “aquests dos indicadors tampoc els compleix el Reglament del Congrés dels Diputats”.

Publicitat
Publicitat

El president de Junts pel Sí explicà que la iniciativa ha estat presentada per tràmit d’urgència extraordinària i que, encara que la tramitació acabi sent una altra, “sempre ho farem d’acord amb el que preveu el Reglament del Parlament de Catalunya i, per tant, dins la legalitat”, assegurà. La iniciativa es presenta a través d’un mecanisme que requereix més d’una cinquena part dels diputats i “esperem que a partir d’avui comenci la seva vida parlamentària i, en les properes setmanes, puguem tramitar-la”, digué.

1 COMENTARI

Comments are closed.