image_pdfimage_print

Avui, i fins al 6 d’agost, se celebra la IV Universitat Nova Història a Montblanc. Organitzada per l’Institut Nova Història (INH), consistirà en un seguit de ponències que configuren un curs sobre la falsificació i la restauració de la Història de Catalunya, en la línia seguida des de la seva fundació per l’INH. Segons el seu cap d’investigació, Jordi Bilbeny, “és una universitat per perdre la innocència“.

La Universitat consistirà en un seguit d’actes, com ponències, taules rodones, presentacions de llibres, però també hi haurà visites culturals i sessions de cinema a la fresca, per les nits, amb el passi de documentals (programa).

La inauguració serà avui a les 12, al convent de Sant Francesc, amb la presència d’autoritats polítiques i culturals, com el batlle de Montblanc i el President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Publicitat
Publicitat

Entre els ponents, a més dels investigadors de l’INH i del propi Jordi Bilbeny, destaca la participació d’Antonio Baños, Albert Pont, Víctor Alexandre, Joan Canadell, Joaquim Roy, Josep Sort, Nati Muñoz-Espinalt, Juli Gutiérrez-Deulofeu o Hèctor-López Bofill, entre d’altres.

La Universitat compta amb el suport d’un seguit d’administracions públiques, entitats, associacions i partits com Llengua Nacional, Fundació Catalunya Estat, l’ANC de Tarragona, Reagrupament Independentista (RCAT), Solidaritat Catalana per la Independència, el Cercle Català de Negocis, Identitat Digital en Xarxa (Iddix), Catalunya Acció, Centre d’Estudis Joan Bardina, UPDIC, Vibrant i l’Associació de Practicants de la Psicoestètica.