image_pdfimage_print

La setmana passada es va conèixer el nomenament d’un nou Delegat del govern a l’Exterior. Concretament, amb seu a Croàcia, però amb responsabilitat a tots els Balcans, incloent-hi, doncs, també  Albània, Bòsnia i Hercegovina, Kosovo, Macedònia, Montenegro i Sèrbia. En el cas d’Eslovènia, depèn de la Delegació del Govern amb seu a Viena. Aquesta delegació forma part d’una de les àrees d’influència i d’importància estratègica per a Catalunya, ja que inclou diversos estats de la Unió Europea i constitueix una important àrea comercial i d’expansió per a les empreses catalanes.

La persona triada pel carrec ha estat el periodista Erick Hauck.

Nascut a Saarland (Alemanya) l’any 1968, Hauck va estudiar Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i té un màster en Direcció d’organitzacions esportives per l’Université Claude Bernard 1 de Lió (França).

Publicitat
Publicitat

Fins a l’actualitat ha estat director de comunicació de la Fundació Princesa de Girona. El 2014 va ser cofundador a Barcelona de la seu local d’Impact Hub, el moviment més important a escala mundial en l’ecosistema dels espais de cocreació per a emprenedors socials. Anteriorment, va dirigir la comunicació de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) (2008-2013), i de la Fundació Fòrum Universal de les Cultures (2004-2007). Del 1988 al 2002, va ser responsable de projectes del Comitè Olímpic Internacional a Lausanne (Suïssa), i de  director de cooperació internacional de l’Ajuntament de Barcelona a Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina), del 1995 al 1999.

Entre els anys 1988 i 1995, Hauck va ser cap de la secció d’Internacional al diari Avui exercint com a corresponsal diplomàtic per a l’Europa de l’Est durant la caiguda del Mur de Berlín. També reporter de guerra a Romania, la primera Guerra del Golf, Iraq, els Balcans i el final de l’Apartheid a Sudàfrica.

Xarxa de delegacions a l’exterior

Actualment, un total de 12 delegacions en funcionament integren la xarxa exterior del Govern: Unió Europea, Regne Unit i Irlanda, França, Alemanya, Estats Units, Canadà i Mèxic, Àustria, Itàlia, Portugal, Suïssa, Polònia i Països Bàltics, Països Nòrdics i ara Croàcia. Les delegacions estan adscrites al Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència.