image_pdfimage_print

Les declaracions publicades ahir al diari francès Le Figaro, del President Carles Puigdemont, han aixecat en les darreres hores una forta polseguera.

L’entrevista, realitzada pel periodista Mathieu de Taillac, deixa ben a les clares la determinació del President d’anar fins al final i de convocar el referèndum, diguin el que diguin les autoritats espanyoles. El president concreta que un cop celebrat el referèndum amb una victòria independentista, hi ha haurà una transició cap a la independència, amb la convocatòria d’eleccions constituents, la redacció d’una nova Constitució catalana i la seva ratifificació, si s’escau, per un referèndum.

També recorda que en el dret internacional cap principi prohibeix el dret a la independència dels pobles. Ben al contrari allò que existeix és el dret a l’autodeterminació dels pobles.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Puigdemont afirma que, en cas de ser inhabilitat o suspès pels tribunals espanyols, no ho reconeixerà, perquè “només el Parlament de Catalunya em pot suspendre“. I afegeix “no hi ha un poder tan fort per tancar el gran col·legi electoral que serà Catalunya l’1 d’octubre“.

També es mostra convençut que la mobilització pel referèndum serà molt més alta que la del 9N.