Santiago Espot serà jutjat per l’Audiència Nacional per ‘injuries al rei’ i ‘ultratge als símbols d’Espanya’

Finalment, Santiago Espot, serà jutjat per l’Audiència Nacional a Madrid, pels pressumptes delictes d’injuries al rei i ultratge als símbols d’Espanya, com a conseqüència del manifest “Per la pitada a l’himne espanyol i al Rei Felip de Borbó” que ell com a President de Catalunya Acció, juntament amb altres entitats va impulsar per la final de Copa del Rei del maig del 2015. El partit que va tenir lloc al Camp Nou entre el Barça i l’Athélic de Bilbao va protagonitzar una clamorosa xiulada a l’inici del partit a l’himne espanyol i a la presència del rei espanyol a la llotja.

Espot, que fou citat a declarar com a investigat a l’Audiència Nacional al més de novembre de l’any passat i que finalment, després que la primera cita es posposés una setmana perquè el seu advocat no havia tingut accés al sumari i no va poder preparar la seva defensa, va negar-se a declarar tot argumentant que la seva causa està “completament polititzada”.

Aquesta setmana s’ha sabut que el Jutjat central d’Instrucció número 4 de Madrid ha decidit enviar a judici a l’Audiència Nacional. El jutge instructor opina que Espot va aprofitar Catalunya Acció com a pantalla per dur a terme “els seus propòsits de menysprear a Espanya”. L’independentista s’enfronta a penes que van de 6 mesos a 2 anys de presó si considera que el delicte d’injúries contra la Corona és greu i de 6 a 12 mesos de multa si opina que és lleu. D’altra banda, pel segon delicte del qual se l’acusa, ultratge als símbols d’Espanya, Espot podria rebre una multa de 7 a 12 mesos.