Santiago Espot
Santiago Espot
image_pdfimage_print

L’Audiència Nacional ha citat a declarar el proper 7 de novembre al president de Catalunya Acció, Santiago Espot, per instigar la xiulada a l’himne espanyol i a Felip VI durant la final de Copa del 2015. Els informes policials fets en aquell moment ja assenyalaven el president de la plataforma independentista Catalunya Acció com a principal “instigador” dels fets.

La xiulada contra l’himne espanyol i el rei Felip VI al camp del Barça el dia de la final de la Copa va comportar una onada de multes contra una dotzena d’entitats independentistes. La més castigada ha estat la promotora inicial del manifest que convocava la protesta, que era Catalunya Acció, amb una sanció de 70.000 euros, i el seu president, Santiago Espot, amb 90.000 euros a títol individual.

Ell afirma que “aquestes multes tenen com a objectiu que abandonis tot activisme polític perquè et dediquis a salvar el teu patrimoni personal. Així es com ara Espanya exerceix la repressió.”

Publicitat
Publicitat

Espot té clar que l’investiguen per un delicte que fa que Espanya “retrocedeixi 200 anys en la seva història: per escriure” i constata que “Espanya actua de la manera que ha d’actuar un territori que està a punt de perdre una part”. Alhora, lamenta: “Potser els que no actuem correctament som nosaltres, perquè no avancem. Ens hem de fer la pregunta de si amb sortir una vegada a l’any al carrer n’hi haurà prou per fer la independència, perquè l’Estat té la piconadora judicial en marxa”.

Ell crida a reaccionar i a enfrontar-se amb l’estat que aplica aquest càstigs: “Si no plantem cara en situacions com aquesta, poden acabar amb l’independentisme com si fos un problema de trànsit: a base de multes.”

Espot també ha volgut remarcar que “sóc el primer català, des de l’inici del procés, que va a l’Audiència Nacional despullat institucionalment”.

3 COMENTARIS

 1. Hi ha moltes causes obertes i es d’imaginar que aviat en plouran moltes mes a tothom que lidera el moviment soberanista. Es veu a venir intentaran acabar amb el patrimoni, no queda tan malament com enviar gent a la preso per permetre votar o xiular.

  Obrir comptes corrents a l’estranger no crec funciones perque siguent un cas politic catala, i no pas de corrupcio del govern d’Espanya, segur hi posarien molts recurssos per trobar-ho tot i a sobre ho farien quedar a la premsa com un cas d’evasio d’impostos.

  Una colecta tapoc crec sigui factible si hi ha multes cada mes de 200.000 Euros, ni tan sols col.lectivament es poden cobrir tants diners.

  Transferir propietats a familiars que no estiguin implicats amb el proces, seria il.legal si es detecta i no tothom disposa de persones de tanta confianca disposades a fer aixo. No sembla pas que hi hagi cap sortida, sobretot perque els bancs obeiran el que digui el govern d’Espanya.

  La unica opcio legal, sembla una caixa de resistencia que proporcioni fons per viure a tots els repressaliats, una paga al mes, fins a que arribi la independencia.

  D’aquesta manera una segona o tercera multa no te efecte perque la persona repressaliada continua sense tenir res al seu nom.

 2. […] La xiulada contra l’himne espanyol i el rei Felip VI al camp del Barça el dia de la final de la Copa va comportar una onada de multes per la via administrativa contra una dotzena d’entitats independentistes. La més castigada ha estat la promotora inicial del manifest que convocava la protesta, que era Catalunya Acció, amb una sanció de 70.000 euros, i el seu president, Santiago Espot, amb 90.000 euros a títol individual. A més ara s’ha obert la via penal contra Santiago Espot i per aquest fet ha estat citat a declarar avui a l’Audiència Nacional. […]

Comments are closed.