Santiago Espot amb representats d'entitats i partits independentistes davant l'Audència Nacional, el 7 de novembre del 2016
Santiago Espot amb representats d'entitats i partits independentistes davant l'Audència Nacional, el 7 de novembre del 2016
image_pdfimage_print

A les 12 aproximadament Santiago Espot ha sortit de declarar davant l’Audiència Nacional per instigar la xiulada durant la final de Copa.

La xiulada contra l’himne espanyol i el rei Felip VI al camp del Barça el dia de la final de la Copa va comportar una onada de multes per la via administrativa contra una dotzena d’entitats independentistes. La més castigada ha estat la promotora inicial del manifest que convocava la protesta, que era Catalunya Acció, amb una sanció de 70.000 euros, i el seu president, Santiago Espot, amb 90.000 euros a títol individual. A més ara s’ha obert la via penal contra Santiago Espot i per aquest fet ha estat citat a declarar avui a l’Audiència Nacional.

Diverses persones han acompanyat Santiago Espot a Madrid, a la seva declaració davant l’Audiència Nacional. David Folch, secretari nacional de comunicació de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), ha viatjat amb Espot i el seu advocat per transmetre tot el suport de la formació. Un cop a Madrid s’hi han sumat el senador d’ERC Santiago Vidal, la vicepresident de l’ANC Natàlia Esteve i membres de la territorial de l’ANC de Madrid.

Publicitat
Publicitat

Un cop a sortit, Espot ha dit: “Acabo de sortir de l’Audiència Nacional i he de tornar el proper dilluns 14 novembre. Continuarem!”. Espot ha declarat que ha de tornar dilluns perquè ha al·legat indefensió ja que no havien traslladat l’expedient.

Avui hi ha una manifestació a les set de la tarda en suport a Santiago Espot davant la delegació del govern espanyol convocada pel grup Moltes Mercès, el qual va ser l’encarregat d’organitzar el pregó alternatiu de les Festes de la Mercè de Barcelona.

Cartell de la manifestació de suport a Santiago Espot
Cartell de la manifestació de suport a Santiago Espot