image_pdfimage_print

Malgrat ser una empresa ubicada a Catalunya, mai ha gosat posar un nom d’una ciutat o referent geogràfic català a cap dels seus models. És més, de fet, per al Seat Ibiza (foto:Norbert Aepli, Switzerland) va triar només la forma castellana, per comptes de l’única forma oficial, que és la catalana: Eivissa.

D’altra banda, Seat fa molts anys que té noms de poblacions catalanes registrats que, per la raó que sigui, no s’ha decidit a utilitzar. Alguns d’aquests noms serien: Aran, Barna, Sarrià, Cadaqués, Abrera, Born i Queralt.

Ara, davant un entorn cada cop més influenciat pel creixement de la reivindicació independentista, les pressions per a que triï un nom català s’ha fet més intensa.

Publicitat
Publicitat

La resposta ha estat astuta, en comptes de mullar-se, ha muntat una votació per les xarxes per tal que siguin els ciutadans/consumidors qui decideixin el nom del nou model SUV (Sport Utility Vehicle) que fabricarà properament. Des de l’empresa busquen un nom d’un indret de la geografia espanyola per a un vehicle tot camí de fins a set places. El nom pot ser d’un poble, un riu, un monument, etc

D’aquesta manera, el resultat final, que atesa la demografia, ben probablement no serà pas d’un referent català, serà atribuït als votants, i ella es rentarà les mans, i a més destacarà la participació ciutadana com a valor afegit.

Des de la Plataforma per la Llengua, s’ha llançat una campanya per participar-hi, entrant al web corresponent. Per cert, una pàgina que només està en espanyol.