Harry Haller
Harry Haller
image_pdfimage_print

Aquest dissabte 15, i a partir de les 5 de la tarda, a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso de Viladecans tingué lloc l’acte en suport de la Tamara Carrasco, organitzat per l’entitat Constituents per la Ruptura, integrada dins la CUP-Crida Constituent.

Després de donar voltes i més voltes per trobar aparcament, hem arribat quan l’Albano Dante anava acabant el discurs i ens recomanava de llegir els treballs de la Comissió parlamentària per l’estudi del procés constituent. Després d’això ha marxat. Res a dir.

Els parlaments d’en Xavier Vila i en Jordi Rich ens han enfocat en el tema del dia. Matisos a part, els dos han estat molt bé. En José Téllez ha estat acceptable, reclamant una Constitució municipalista que situï el poder en els estaments inferiors de l’escala social, lligats al municipi com a òrgan base del futur estat.

Publicitat

Traslluïa, això sí, un cert electoralisme de cara a les municipals, la gran esperança dels que esperen un mimetisme amb les del 1931. No nego aquesta possibilitat, només que, sense una oferta constituent àmpliament participada, em costa pensar que la nostra base s’eixampli en absolut. La cloenda de la Tamara m’ha agradat molt, ja que probablement ha estat l’única que ha fet propostes coherents amb el que s’estava debatent. Des de la seva òptica subjectiva de persona represaliada, ha fet una crida a favor que s’incloguin en la Constitució els aspectes antirepressius i per la llibertat d’expressió i d’opinió que poques persones podrien haver fet millor.

Finalment, Gabriela Serra ha parlat de les sobiranies i que el que cal és canviar de companyia de la llum, de banc i de telefonia, cap a les cooperatives que operen al nostre territori. Ah, i de les bondats de l’agricultura de proximitat. Coses que estan molt bé si es diuen en un altre context.

Esperàvem més d’una persona que va estar membre de la Comissió parlamentària i que encara no l’he sentit explicar els motius reals pels quals no es va endegar el procés constituent el mes de gener de l’any passat, tot seguint les recomanacions de la Comissió d’estudi. Els que ens vam creure que això anava de debò, en aquells mesos pensàvem que era l’oportunitat real d’eixamplar la base republicana.
Val a dir que aquest acte va tenir la prèvia el dijous quan la Dolors Sabater, l’exalcaldessa de Badalona, va voler venir fins a Viladecans a donar suport a la Tamara, ja que no podia fer-ho dissabte.